Uncategorized

Cristina Neagu și Crina Pintea, în lupta pentru handbalista anului 2018! Ambros Martin, candidat la cel mai bun antrenor

de Mihai Sărmășan

Cristina Neagu (30 de ani) are șansa de a fi desemnată a treia oară drept cea mai bună handbalistă a anului, în sondajul realizat pe site-ul handball-planet.com. Printre cele 32 de sportive nominalizate se regăsește și numele Crinei Pintea(28 de ani), proaspăta jucătoare a celor de la Gyor, și cel mai bun pivot al Campionatului European din Franța.

Chiar dacă n-a mai apucat să evolueze în Final Four-ul de la Paris, ”interul” celor de la CSM București a demonstrat până atunci că este în continuare o handbalistă de top, astfel că n-avea cum să lipsească de pe lista celor mai bune jucătoare ale lumii.

Portalul handball-planet.com este cel care organizează pentru al 8-lea an consecutiv această prestigioasă anchetă, juriul fiind desemnat din jurnaliști de prestigiu de la ”Marca” (Spania), dar și de la alte publicații importante din țări cu handbal feminin dezvoltat, atât la nivel de club, cât și la națională. Neagu a câştigat în 2015 şi 2016.

Românii care vor să le voteze pe cele două românce o pot face pe linkul de mai sus al site-ului citat, portalul Handball Planet, mai ales că votul va dura până pe 5 ianuarie 2019. De asemenea, pe lângă cea mai bună jucătoare a lumii în 2018 va fi aleasă și echipa anului, cele mai bune 7 handbaliste ale sezonului deci, dar și cea mai bună apărătoare a anului.

În plus, la secțiunea cel mai bun antrenor a fost desemnat și Ambros Martin, spaniolul care este selectioner al României, locul 4 la ultimele Europene, antrenor și în Rusia, la Rostov pe Don.

Iată lista de mai jos cu cele 32 de sportive:

PortariAmandine Leynaud (Gyori Audi ETO KC / Franța), Kari Aalvik Grimsbo (Gyori Audi ETO KC / Norvegia), Ana Sedoykina (Rostov-Don / Rusia), Katrine Lunde (Vipers Kristiansand / Norvegia)
Extreme stângaMajda Mehmedovic (CSM București / Muntenegru), Polina Kuznetsova(Rostov Don / Rusia), Siraba Dembele Pavlovic(Toulon Syr-Var Handball / Franța), Nadine Schatzl (FTC-Rail Cargo / Ungaria.
Interi stângaCristina Neagu (CSM București / România)Eduarda Amorim (Gyori Audi ETO KC / Brazilia), Noemi Hafra (FTC Rail Cargo / Ungaria), Estelle Nze Minko (Siofok KC / Franța)
CentriStine Bredal Oftedal (Gyori Audi ETO KC / Norvegia), Daria Dmitrieva (HC Lada Togliati / Rusia), Cornelia Nycke Groot (Gyori Audi ETO KC / Olanda), Andrea Lekic (CSM București / Serbia)
Interi dreaptaAnna Vyakhireva (Rostov Don / Rusia), Katarina Bulatovic (ZRK Buducnost Podgorica / Muntenegru), Ana Gros (Brest Bretagne Handball / Slovenia), Alexandra Lacrabere (Fleury Loiret HB / Franța)
Extreme dreapta: Yulia Managarova (Rostov Don / Rusia), Carmen Martin (OGC Nice Cote d’Azur Handball / Spania), Jovanka Radicevic (CSM București / Montenegru), Katarina Krpez Slezak(Erd HC / Serbia)
PivoțiHedi Loke (Storhamar Handball Elite / Norvegia), Dragana Cvijic (CSM București – Serbia), Kari Brattset (Gyori Audi ETO KC / Norvegia), Crina Elena Pintea (Gyor / România)
ApărătoriBeatrice Edwige (Metz Handball / Franța), Eduarda Amorim (Gyori Audi ETO KC / Brazilia), Kelly Dulfer (Copenhaga Handball / Olanda), Sabina Rosengren Jacobsen (CSM București / Suedia).

Componența juriului

Jozsef Simon (Nemzeti Sport, Hungary)
Michal Pomorski (handball.pl, Poland)
Jorge Dargel (MARCA, Spain)
Amina Idrizi (24rakomet.mk, Macedonia)
Ibolya Szekeres (Time Out Mag, Norway)
Laura Agena (Handball-Planet.com, Argentina)
Jasmin Tajic (Oslobodjenje, Bosnia and Herzegovina)
Života Bogdanović (Handball-Planet.com, Serbia)
Nagore Odriozola (Revista Líderas, Spain)
Stig Nygard (TV 2, Norway)
Igor Grachov (xsport.ua, Ukraine)
Lars Bruun-Mortensen (TV 2, Denmark).

3 titluri de cea mai bună handbalistă a lumii are Cristina Neagu, în ancheta Federaţiei Internaţionale de Handbal: 2010, 2015 și 2016.

sursa: www.digisport.ro