Crosul dedicat veteranilor de război ,,VereRUN”, duminică, 5 mai 2019, în București

Mâine, 5 mai 2019, Ministerul Apărării Naţionale, în parteneriat cu Primăria Sectorului 1 București și Asociația  Naţionale a Veteranilor de Război, organizează cea de-a IV-a ediție a Crosului dedicat veteranilor de război ,,VeteRUN”.  Crosul se desfășoară între orele 9.00-14.00, pe categorii de vârstă, pe următorul traseu: Parc Herestrău (intrare pavilion H-Șoseaua Kiseleff-Arcul de Trimf-Șoseaua Kiseleff-Parc Herăstrău (Pavilionul H). Pe aceste străzi și pe străzile adiacente care acced în acestea, vor exista restricții de circulație pe perioada desfășurării manifestării.

,,Bărbaţi şi femei, care, în vremuri foarte grele pentru Patrie, au răspuns fără ezitare la chemarea ţării, s-au înrolat, au luat arma în mână sau au îngrijit răniţi în spitale de campanie, sacrificându-şi familiile, tinereţea şi în multe cazuri chiar viaţa, pentru o cauză, un ideal. Astăzi mai sunt puţin peste 7180, toţi trecuţi de vârsta de 90 de ani. Mai sunt alături de noi doar pentru câţiva ani şi această comoară de preţ va dispărea.

Sunt bătrâni, înţelepţi, cu nevoi puţine dar cu sănătate şubredă. Este de ajuns să le oferim o clipă de atenţie, o strângere de mână, o îmbrăţişare sau, pur şi simplu, să le trecem pragul casei, să le urăm sănătate şi să le mulţumim pentru ceea ce au făcut pentru noi şi copiii noştri.

Tu, prietenii tăi, familia, veţi putea alerga alături de militari ai Armatei României şi de toţi cei care doresc să se alăture acestei cauze. Pe scurt, toţi cei care iubesc mişcarea şi investesc suflet în cauzele nobile sunt aşteptaţi la VeteRUN! se arată pe pagina evenimentului.

 

Recommended For You

About the Author: Rusu Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.