POLITICĂ, Uncategorized

Crunta nedreptate din societatea românească. Indemnizația unui veteran de război este de 476 lei, pensia specială a unui parlamentar ajunge la 13 500 lei

Au luptat pe front în condiții dintre cele mai dificile, au fost răniți sau au ajuns prizonieri, iar astăzi trăiesc cu o pensie de mizerie. Un veteran de război din Iași, Gheorghe Grigoriu, colonel în retragere, grav rănit în luptele din cel De-al Doilea Război Mondial, a dezvăluit zilele trecute că are o pensie de doar 476 lei pe lună: ,,Patru sute şaptezeci şi şase de lei pe lună, atât dă statul român pentru un veteran de război, ofiţer în rezervă, ca mine” a declarat dezamăgit,  veteranul de război  ajuns la venerabila vârstă de 102 ani, citat de Digi24. 

În același timp, un parlamentar român ajuns la pensie încasează luna mii sau zeci de mii de lei. Astfel, potrivit EuropaFM, anul trecut, peste existau peste 700 de pensii speciale de parlamentar cuorinse între 1800 și 13.500 lei. Iată, așadar, o diferență uriașă între pensia unui ofițer al Armatei României care și-a servit țara în război și a plătit cu sănătatea pentru acest lucru și un parlamentar român care nu s-a expus, cu siguranță, la astfel de primejdii și nici nu se știe cum a servit țara din moment ce România zilelor noastre arată așa cum o știm! Cruntă realitate și nedreptate pe care o trăim în zilele noastre! Și pe care nu se știe dacă o vom putea îndrepta vreodată!