Uncategorized

Cu cine jucăm dacă ne calificăm în semifinale?

Romînia are şanse mari să se califice în semifinalele Campionatului European, unde speră să nu dea peste câştigătoarea ediţiei trecute, Germania.

România are avantajul că face parte din grupa C, ultima de la turneul final, astfel că va avea cât se poate de clar traseul fazei eliminatorii în momentul când va întâlni Franţa. În cazul în care grupa României va da singură calificată de pe locul 2, ar trebui să ne dorim să-l prindem chiar noi! Asta pentru ca regulamentul competiţiei prevede ca, în eventualitatea în care locul 2 din grupa C se califică, să întalnească liderul grupei A. Cel puâin teoretic, o confruntare cu Spania, Italia sau Polonia ne plasează într-o poziţie mai bună decât o întalnire cu Germania.

Cîştigatoarea Europeanului anterior conduce autoritar Grupa B, cu golaveraj 9-2. În ultima partidă, nemţii au spulberat Serbia lui Jovic cu 6-1!

Astfel, în meciul direct de luni, România şi Franţa ar putea fi în faţa unei situaţii incredibile: ambele să ‘tragă’ pentru poziţia a doua din grupă, deci să nu fie neaparăt nemulţumite cu o înfrangere în derby-ul primelor doua clasate.

Cu cine jucăm în semifinale:

– daca terminăm grupa C pe locul 1, întâlnim Germania, câştigatoarea grupei B.
– dacă suntem pe 2, jucăm pentru finala cu echipa de pe locul 1 din grupa A. Polonia, Spania şi Italia pot toate să cîştige grupa.