Uncategorized

Cum poți rata Festivalul Internațional de Poezie din București? Dacă mergi cu trenul

Scriitorul Dan Coman a avut o experiență inedită în această dimineață. El a luat trenul de la Bistrița spre București și intr-un final a ajuns tot la Bistrița.

“Bună dimineața!
Am plecat aseară, la 10, de la Bistrița spre Festivalul Internațional de Poezie București – și acum un sfert de ceas am ajuns la… Bistrița.
Laudă, laudă CFR!
Trenul a funcționat aproape două ore – apoi s-a oprit brusc, in mijlocul unui câmp. De la 12 la 3 am admirat ploaia si liniștea de la capătul faimoasei comune Mărișel apoi am fost rugați să coborâm si să urcăm intr-un autobuz. In autobuz – cântece bisericești (pricesne?) bubuind in boxe (ritual de purificare ortodox-ceferist, m-am gândit). Câțiva tineri au incercat să imite vocile sobre ale artiștilor, provocând furia șoferului. Dacă mai comentati, aici vă las, nesimțiților! Tinerii au încetat la timp așa că am ajuns cu bine in gara din comuna Șieu, la vreo 5 km distanță – liniște și ploaie și aici unde, bonus de la cfr calatori, am putut admira apariția zorilor. La 5 jumate ni s-a spus că, dacă vrem, putem să ne intoarcem acasă – șoferul era dispus să ne ducă inapoi, la trenul din Mărișel – care ne-a așteptat cuminte in mijlocul câmpului. Când am auzit șuieratul locomotivei am închis ochii si mi-am spus (așa, ca pentru cei care vor ajunge azi la lectura mea de poezie de la FIPB si vor vedea că nu-s): pentru cineva care călătorește cu CFR, Bucureștiul e noul Nănești”, a menționat Dan Coman.