Uncategorized

Cum vor sărbători clujenii 1 Decembrie în anul Centenarului. Programul festivităţilor de Ziua României

Municipalitatea a anunţat programul festivităţilor de 1 Decembrie. Sunt dedicate Centenarului Marii Uniri. Festiviăţile vor debuta, la ora 09.00, cu o ceremonie de depunere de coroane şi jerbe de flori la monumentul voievodului Mihai Viteazu. Această ceremonie este organizată împreună cu Instituţia Prefectului, Primăria Municipiului Cluj-Napoca şi Divizia 4 Infanterie „Gemina”.

La ora 10.00 va avea loc slujba de “Te Deum” la Catedrala Mitropolitană, iar începând cu ora 10.30, tot în Piaţa Avram Iancu, se va desfăşura ceremonia oficială dedicată Centenarului României, care va cuprinde o prezentare a salutului Drapelului de luptă, intonarea imnului naţional, alocuţiuni privind sărbătoarea zilei naţionale a României şi evenimentul se va închia cu parada militarilor, în organizarea Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Festivităţile de Ziua României se vor muta, începând cu ora 13.00, în Piaţa Unirii din centrul oraşului, unde vor avea loc spectacole de muzică populară, iar de la ora 19.00, pe scenă vor urca trupele Holograf şi Zdob şi Zdub.

De asemenea, Bulevardul Eroilor va găzdui un spectacol de  “reenactment” istoric, cu animaţie stradală şi photobooth dedicat. Seara se va încheia, la ora 20.00, cu un spectacol de sunet, lumini, video proiecţii şi foc de artificii în Piaţa Avram Iancu.

Peste jumătate de milion de lei pentru 1 Decembrie şi Revelion, în anul Centenarului

Evenimentele dedicate Zilei de 1 Decembrie şi Revelion 2019 vor costa 600.000 de lei, bani alocaţi de la bugetul local.  “Municipiul Cluj-Napoca a devenit unul dintre cele mai importante orașe din Europa în ceea ce privește evenimentele cultural-artistice. Cu festivaluri de talie internațională precum TIFF, Untold, Jazz in the Park, municipiul nostru a ridicat standardele acestui gen de activități. În anul Centenarului Marii Uniri ne dorim să marcăm cum se cuvine cele mai importante evenimente din decursul acestui an. Așadar, ziua de 1 Decembrie – Ziua Națională a României reprezintă un eveniment de referință celebrat în toată țara, un moment deosebit de bucurie și sărbătoare pentru români și clujeni deopotrivă. Aceștia și-au făcut un obicei frumos în a petrece împreună cu cei dragi în piețele tradiționale din centrul orașului”, se arăta în proiectul de hotărâre adoptat în şedinţa forului administrativ local din august 2018.