Uncategorized

CUPA DAVIS: Echipele României și Zimbabwe se întâlnesc la Piatra Neamț

Echipa de Cupa Davis a României va disputa în weekend prima partidă din noul sezon. “Tricolorii” vor juca cu Zimbabwe în primul tur al grupei a doua din zona Europa-Africa. Întâlnirea va avea loc în Sala Polivalentă din Piatra Neamț, vineri și sâmbătă, meciurile fiind transmise în direct de posturile DIGI Sport și TELEKOM Sport.

În urma tragerii la sorți efectuate joi, la Piatra Neamț, în primul meci se vor confrunta Marius Copil și Benjamin Lock. Partida este programată vineri, de la ora 15:00. Românul ocupă locul 80 în clasamentul ATP, în timp ce adversarul său este pe poziția a 546-a. Întâlnirea va fi urmată de meciul dintre Dragoș Dima (locul 327 ATP) și Takanyi Garanganga (locul 449 ATP).

Sâmbătă, de la ora 12:00, în direct la Digi Sport 2, este programată partida de dublu dintre perechile Horia Tecău (33 ATP la dublu)/ Florin Mergea (441 ATP la dublu) şi Benjamin Lock (259 ATP la dublu) / Courtney Lock (680 ATP la dublu). După disputarea acestei întâlniri vor urma ultimele meciuri de simplu: Marius Copil – Takanyi Garanganga şi Dragoș Dima – Benjamin Lock. Din echipa României mai face parte juniorul Filip Jianu. Meciurile se vor disputa după sistemul cel mai bun din trei seturi.

România şi Zimbabwe s-au mai înfruntat o singură dată în Cupa Davis, în 2000, la Harare, “tricolorii” câştigând cu 3-2, prin punctele aduse de Andrei Pavel (două) şi perechea Andrei Pavel/Gabriel Trifu. În septembrie anul trecut, România a ratat promovarea în Grupa I a zonei Europa-Africa, după ce a pierdut întâlnirea cu Polonia, scor 2-3, disputată în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Programul partidelor

Vineri, 5 aprilie

  • Marius Copil – Benjamin Lock – ora 15:00
  • Dragoș Dima – Takanyi Garanganga

Sâmbătă, 6 aprilie

  • Horia Tecău / Florin Mergea – Benjamin Lock / Courtney Lock – 12:00
  • Marius Copil – Takanyi Garanganga
  • Dragoș Dima – Benjamin Lock

sursa: digisport.ro/Facebook Federația Română de Tenis