LIFESTYLE, Uncategorized

Daruri și zâmbete de la studenții Academiei Forțelor Terestre, pentru familii izolate din Apuseni

În weekendul care s-a încheiat, un grup de studenți de la Academia Forțelor Terestre din Sibiu au mărșăluit pe cărările Munților Apuseni pentru a duce daruri celor 176 de familii izolate din comuna Râmeț, județul Alba. Celor 34 de studenți militari li s-au alăturat 6 elevi ai Colegiului Militar Național „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, dar și comandanți, profesori, instructori și sponsori.

Ideea acestui proiect de voluntariat a aparținut, potrivit paginii de Facebook a prestigioasei instituții militare de învățământ superior, studentului plutonier Onisim Roșu care a fost inspirat de proiectul ,,Izolați în România”, pe care îl derulează televiziunea națională.

În Apuseni, studenții au împărțit daruri și zâmbete, fiind primiți cu bucurie și cu recunoștință de localnici, majoritatea în vârstă și fără ajutor.

,,Norocul i-a găsit, într-o zi de șapte, pe studenții Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu alături de partenerii din proiectul “Daruri, zâmbet și culoare pentru Apuseni” tocmai pe acoperișul unei lumi trecute, la Râmeț.

Este o lume minunată, cu oameni care nu se lasă leniți de viață și fugiți de credință, români puternici cu boi plăvani în șuri țuguiate către înaltul cerului, un cer de liniște nepământeană.
Te întrebi de ce au ales să stea pe văi și cleanțuri. Se poate ca noi să nu fi deprins încă sensul și tihna vieții simple. Pentru moții din Râmeț, faptele bune și poveștile de ieri s-au terminat cu … Doamne-ți mulțam! SEMPER UNA!”, se arată pe pagina de Facebook a AFT Sibiu.

Sursă foto: Vaidean Ionuț

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, zâmbind, în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, zâmbind, stând în picioare şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, zâmbind, pălărie şi cadru apropiat