Uncategorized

„De la Bistrița sașilor, la Bistrița multiculturală” în compania sopranei Anita Hartig

Vineri, 6 iulie, de la ora 19.00, la Centrul Cultural ,,Dacia”, are loc concertul extraordinar „De la Bistrița sașilor, la Bistrița multiculturală”.

Concertul este susținut de soprana Anita Hartig, cetățean de onoare al Bistriței, acompaniată de Noua Orchestră Transilvană, dirijată de Matei Corvin (Africa de Sud).

În program:
J. Strauss – Uvertura „O noapte la Veneția”
J. Strauss – Liliacul – Csardas
P. I. Ceaikovski – Vals din baletul „Frumoasa adormită”
A. Dvorak – Rusalka, Aria „Song to the Moon”
F. von Suppe – Cavaleria ușoară, uvertură
G. Puccini – La Boheme – Vals Musetta
G. Bizet – Carmen, Suita a doua: Chanson du Toreador, Danse Boheme
Fridrich von Flotow – Martha, Letzte Rose
P. Lincke – Berliner Luft

De asemenea, în program, invitați speciali vor fi și
Fanfara Harmonie Bistriţa
Trio Saxones
Fanfara din Petreşti

Anita Hartig este una dintre vocile remarcabile ale Operei din Viena, fiind o prezență deopotrivă delicată și impunătoare, aclamată la Milano, Londra, München, Hamburg, Bruxelles sau Metropolitan Opera din New York. A urmat liceul la Bistrița, a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca şi a debutat în 2006 pe scena Operei Naţionale din Cluj, în rolul Mimi din opera „Boema”/„La bohème” de Puccini. În 2012, Anita Hartig a urcat pentru prima dată pe scena Operei Scala din Milano, iar de atunci cariera ei a cunoscut o ascensiune constantă. Din repertoriul sopranei fac parte roluri precum Pamina (Flautul fermecat), Despina (Cosí fan tutte), Zerlina (Don Giovanni), Frasquita (Carmen), Mimí (Boema), Marzelline (Fidelio) sau Susanna (Nunta lui Figaro).

Evenimentul este organizat de Forumul Democrat al Germanilor, Consiliul Judeţean şi Centrul Judeţean pentru Cultură, în colaborare cu Ambasada Germaniei în București și Land Kärnten Austria.

Fotografia postată de Societatea de Concerte.

Vremea in lume

Berlin Berlin Germany
Parţial  înnourat
Parţial înnourat
2°C
Vânt: 11 km/h VNV
 
Newsletter