LIFESTYLE, Uncategorized

De mâine, Armata iese în stradă pentru a sprijini forțele de ordine

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în urmă cu doar câteva minute, că a convenit cu ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ca militarii să iasă în stradă pentru a sprijini forțele de ordine (Poliția și Jandarmeria) în contextul în care se instituie măsuri restrictive de deplasare a persoanelor înclusiv în timpul zilei.

Armata României a fost implicată încă de la început în activități de sprijinire a autorităților din țara noastră,  în lupta cu epidemia de Coronavirus. Astfel, încă de săptămâna trecută, militarii au amenajat corturi militare în fața spitalelor din majoritatea orașelor țării, necesare pentru realizarea triajului epidemiologic.

De asemenea, la București și Constanța, militarii amenajează spitale mobile unde să fie tratați bolnavii de Covid 19. Azi-noapte, piloții militari au executat două zboruri pentru a aduce materiale sanitare din Germania și Turcia.  Ieri, MApN anunța pe pagina de Facebook că desfășoară 15 misiuni, în care sunt implicați 140 de militari, de spijinire a autorităților locale și centrale în ce privește combaterea epidemiei de coronavirus.

Armata României, demonstrează astfel, și în aceste momente, că este alături de popor, așa cum a fost dintotdeauna, în întreaga istorie a poporului român.