Uncategorized

Diana Morar, consilier municipal PNL Bistrița: Șleahta PSD-istă din Primăria Bistrița ia decizii care afectează grav bunul mers al orașului nostru

PNL a depus la Parlament un proiect care prevede ca investitorii să fie obligați să facă rețelele edilitare, precum racordarea la apă sau telefonie, cât și realizarea drumului la strat de uzură înaintea emiterii autorizației de construire.

Este și ceea ce in ședința din data de 13 Iunie a Consiliului Local Bistrita, alături de colegii consilieri PNL am solicitat, respectiv, pentru emiterea autorizației de construcție pentru edificarea de locuințe colective (blocuri), investitorii sa fie obligați sa extindă rețelele de utilități in zona pana la nivelul racordului imobilului care urmează a se construi.

Amendamentul formulat de către noi in acest sens in proiectul de hotărâre privind aprobarea PUZ-ului ce vizează construirea unui ansamblu rezidențial de cinci blocuri P+10 in Zavoaie, str.Malinului, unde actualmente nu exista nicio rețea de utilități, a fost respins de malaxorul PSD-ALDE din Consiliul Local.

Astfel, in prezent se pot construi cele cinci blocuri fără nicio utilitate și fără ca pe viitor autoritatea locală sa poată interveni in vreun fel in sprijinul cetățenilor din zona sau celor care vor deveni proprietari in noua locație, atunci când vor întâmpina problemele specifice la obținerea și efectuarea racordurilor individuale sau ori de câte ori instalațiile le vor da de furca din cauza subdimensionarii lor raportat la noua configurație a utilizatorilor.

Condițiile meteorologice din ultima perioada ne-au demonstrat in repetate rânduri ca municipiul Bistrita nu este pregătit nici măcar pentru un sezon ploios întrucât infrastructura de canalizare nu face fata provocării preluării apelor provenite ca urmare a fenomenelor meteorologice produse. Una dintre cele mai importante cauze este suprasolicitarea acestora, prin creșterea numărului de racorduri de către noi utilizatori, însă fără a se adapta instalația la noul volum crescut care o solicita.

Aceasta a fost in primul rând rațiunea care a stat la baza solicitării grupului de consilieri PNL, evident, neîmpărtășită de grupul PSD-ALDE din Consiliul Local municipal, care pare mai degrabă disperat după imagine prin lansarea in spațiul public a unor proiecte fanteziste, din categoria Aquapark lângă pârtia fără zăpada, departe de nevoile și doleanțelor bistrițenilor.

Speram ca proiectul depus de PNL va deveni lege cât de curând pentru a fi respectat inclusiv de șleahta PSDista din Primaria Bistrita și a veni in sprijinul bistrițenilor plătitori de taxe și impozite care asista in prezent neputincioși la cum cei din admnistratia locala iau decizii in detrimentul lor.

sursa: Facebook Diana Morar