Uncategorized

Din acest an, Electric Castle va fi accesibil persoanelor cu deficiențe de auz

Din acest an, odată cu ediția a șaptea, Electric Castle, festivalul de muzică ce se desfășoară în județul Cluj, domeniul Castelului Banffy din Bonţida, va deveni primul  festival de muzică din România accesibil persoanelor cu deficienţe de auz. Dacă, până acum, persoanele cu dizabilități, aveau intrare gratuită la acest festival, organizatorii Electric Castle vor să treacă la un alt nivel și să se asigure că persoanele cu deficiențe de auz se pot bucura de muzica de la festival, ca și ceilalți participanți.

,,De la intrarea în festival şi până la show-urile de pe scena principală, festivalul va asigura asistenţă tuturor persoanelor cu deficienţe de auz. Echipele de la porţile de acces vor include un interpret mimico-gestual, acest limbaj fiind accesibil şi în zona Info Point, unde va exista, de asemenea, un specialist în acest limbaj. În zona Main Stage, va fi delimitată o arie specială pentru hipoacuzici, pentru a se putea bucura de experienţa interpretării live. Amber Galloway Gallego – cea mai cunoscută sign interpreter din lume – va «traduce» toate cântecele artiştilor care se vor afla pe scena principală. Amber Galloway a făcut senzaţie, în 2013, când a reuşit una dintre primele interpretări de gen, la concertul lui Kendrick Lamar de la Lollapalooza, transmiţând un puternic mesaj întregii lumi cu privire la o nouă cale deschisă tuturor pentru a trăi muzica pe viu. Amber nu doar interpretează textele muzicii, ci a dezvoltat un limbaj în care descrie vizual inclusiv «densitatea» sunetelor, punctând ritmuri diferite de la bass la cele mai înalte frecvenţe”, se arată într-un comunicat de presă transmis de organizatori, Mediafax.

Este un mare pas în faţă pe care îl facem în relaţia noastră cu persoanele cu dizabilităţi şi încă un mod prin care vrem să transmitem că oricine este binevenit să se alăture comunităţii Electric Castle. Până acum, aveam alături de noi acest gen de public doar pe perioada zilei, când îl regăseam în zonele dedicate activităţilor şi artelor. Acum putem să le oferim experienţa totală a ceea ce înseamnă Electric Castle şi să ne bucurăm împreună cu ei de puterea muzicii de a ne uni, indiferent de identitatea noastră”, se mai arată în comunicat.

În acest an, Electric Castle se va desfășura între 17-21 iulie, printre  artiștii care vor concerta, numărându-se,  Florence + The Machine, Limp Bizkit, Nils Frahm, 30 Seconds to Mars, Bring Me The Horizon, Chvrches, Metric, The Vaccines și  Zeds Dead.