LIFESTYLE, Uncategorized

Doi militari bistrițeni au fost răniți în Afganistan

Doi militari bistrițeni, aflați în misiune cu Batalionul 191 Protecția Forței „Golden Lions”,  au fost răniți în Afganistan. Incidentul s-a petrecut miercuri, 21 octombrie, în jurul orei 19:32, ora României, în timpul unei misiuni de patrulare în zona de responsabilitate, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat.

,,Militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP (Mine Resistant Ambush Protected / autovehicule rezistente la mine și protejate împotriva ambuscadelor), în regiunea Kandahar. Dispozitivul exploziv s-a declanșat la trecerea ultimului autovehicul din coloană. În urma exploziei, au fost răniți sergentul Gabriel Czifrak și caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman.

Militarii din patrulă au aplicat procedurile standard prevăzute de regulile de angajare, asigurând zona și acționând de urgență pentru acordarea primului ajutor militarilor răniți și evacuarea întregului echipaj al vehiculului afectat de explozie către Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, unde cei doi militari răniți, aflați în stare stabilă, beneficiază de tratament medical de specialitate. Ceilalți trei membri ai echipajului sunt evaluați medical, conform cerințelor standard aplicabile în aceste situații” arată MApN într-un comunicat de presă.

Cei doi militari sunt angajați ai Batalionului 812 Infanterie ,,Bistrița” și află în teatrul de operații din Afganistan din luna august.