LIFESTYLE, Uncategorized

Doi români, patroni de brutărie lângă Roma, oferă pâine celor care nu-și mai permit să o cumpere

Plecați din România cu peste 20 de ani în urmă, doi Laurențiu Moroșanu (39 ani) și Sorin Mistreanu (42 ani) s-au stabilit în localitatea Fiumicino, din apropierea Romei, unde, cu timpul, și-au deschis o brutărie și un magazin de panificație.

În aceste zile cumplite pentru Italia, cei doi români s-au gândit să vină în ajutorul italienilor și a celorlalți locuitori ai localității în care trăiesc, care se află în situația de a nu-și mai putea cumpăra o pâine sau care se află izolați la domiciliu. Astfel, potrivit https://www.rotalianul.com/ ziarul românilor din Italia, după ce magazinul „Dolce Pane” se închide, cei doi români, alături de angajații lor, lasă afară zeci de pungi cu pâine, cu pizza și alte produse de patiserie, pentru cei care nu-și permit să cumpere, deoarece au rămas fără salariu sau și-au pierdut locul de muncă.
Foto: Facebook „Dolce Pane”

Mai mult decât atât, cei doi români au anunțat pe pagina de Facebook a magazinului ,,Dolce Pane”  că șerg toate datoriile restaurantelor care lucrează cu brutăria lor, iar când aceste restaurante își vor deschide porțile, timp de două săptămâni vor primi pâine gratis.

Cei doi români nu i-au uitat nici pe bătrânii italieni izolați la domiciliu. Într-o postare pe același profil de Facebook  al magazinului de pâine ,,Dolce Pane”,  Laurențiu face un apel la persoanele care au timp și vor  să ducă pungi cu pâine bătrânilor din Fiumicino care nu pot ieși din case.

Trăim aici de 20 de ani, lumea ne apreciază, ne cunoaștem toți între noi, trebuie să ne ajutăm, nu contează ce rasă sau ce naționalitate suntem. N-am putut întoarce spatele Italiei în aceste momente grele, trebuie să fim uniți și să o ajutăm, așa cum ne-a ajutat ea pe noi atunci când ne-a fost greu. Românii sunt buni aici, în zona noastră. Oameni muncitori și serioși. Sper din inimă să se sfârșească această situație cât mai curând, să stea cu toții în case și să respecte regulile impuse de autorități. De pâine avem noi grijă pentru ei să o scoatem din cuptor în fiecare zi!” a declarat Laurențiu pentru https://www.rotalianul.com/.

Foto: Facebook „Dolce Pane”