DIN TRANSILVANIA, Uncategorized

Drumul spre școală trece prin noroi. Se întâmplă în județul Cluj

Imagini cu o fetiță din satul Berchieşu, comuna Frata (judeţul Cluj), ce are de parcurs până la școală un drum plin de noroiul, au devenit virale în ultimele două săptămâni indignând majoritatea internauților. Imaginile video au fost publicate inițial de către mama fetiței, pe o rețea de socializare, după care, au apărut și imagini filmate de jurnaliștii care s-au deplasat la fața locului.

În imagini se vede o fetiță care reușește cu greu să se deplaseze după ce noroiul i se lipește de cizmele pe care le are în picioare, în timp ce în mână își duce ghetele pe care le încălță la școală. Zilnic, fetița este obligată să parcurgă acest drum care devine îngrozitor atunci când plouă. Dar nu are de ales, până când drumul nu va fi astfaltat. După ce povestea ei a devenit virală, mașina școlii a ajuns mai aproape de sat, astfel că drumul prin noroi al fetiței s-a scurtat de la 2,5 kilometri, la un kilometru.

Localnicii spun că la fel trebuie să procedeze și cei bolnavi, deoarece ambulanța nu poate intra în sat. Nici mașinile pompierilor nu pot pătrunde și nici cele care ar trebui să adune gunoiul din curțile oamenilor. Cu toate acestea, localnicii plătesc și ei taxa de salubrizare.

Când se vor rezolva toate acestea, doar primăria din comună știe.

 

Sursă foto: adevărul.ro