Uncategorized

E oficial. Anul școlar 2020-2021 vine cu mai puține ore pentru unii elevi

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi, 18 noiembrie 2019, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/20011. Practic, prin acest decret, sunt precizate concret numărul  mediu de ore pe săptămână  pentru elevi, respectiv: 20 de ore/săptămână pentru elevii claselor I-IV, 25 de ore/săptămână pentru clasele V-VIII și 30 ore/săptămână pentru liceeni.

În prezent, Legea educației naționale prevede ca numărul de ore, în învățământul preuniversitar să fie stabilit prin ordin de ministru, între un număr minim și unul maxim de ore/săptămânal. Astfel, elevii claselor I-IV au minim 20 și maxim 22 ore (în funcție de nr. de opționale), elevii claselor V-VIII au între 26-30 de ore, iar elevii de la liceu 30-31 ore/săptămână.

Nu se știe deocamdată cum se va pune în practică aceaste modificări aduse Legii învățământului, dacă va fi tăiat numărul de ore/săptămână la anumite discipline sau unele discipline vor dispărea din planurile cadru pentru învățământ.