Uncategorized

Echipa naţională de minifotbal a României, vicecampioana Europei participă la Campionatul Mondial ce are loc în Perth-Australia

Echipa naţională de minifotbal a României, vicecampioana Europei, participă în perioada 1-11 octombrie la Campionatul Mondial ce are loc la Perth în Australia. Va fi prima ediţie a acestui turneu la care vor participa 32 de echipe.

România, de şase ori campioană a Europei, în perioada 2010-2015, actualmente vicecampioană europeană, anul trecut la Kiev, în Ucraina, participă pentru a treia oară la Campionatul Mondial de Minifotbal. Competiţia supremă la nivel mondial are loc la Perth, în Australia, în perioada 1-11 octombrie.

Cuplul de antrenori, Virgil Bejenaru şi Tudor Simon, instalaţi la echipa naţională la începutul lunii august, a convocat un lot de 14 jucători pentru acest turneu.

Lot România, Campionatul Mondial, Australia:

Portari
Florin Matache şi Laszlo Klein

Jucători de câmp
Mircea Ungur, Andrei Balea, Dragan Paulevici, Răzvan Plopeanu, şaron Chirică, Mircea Popa, Răzvan Radu, Andrei Cârstea, Toma Vincene, Sebastian Vasile, Ionuţ Alecu şi Stelian Stancu

Staff
Virgil Bejenaru – antrenor
Tudur Şimon – director tehnic
Dan Ştefan Cojocaru – manager general
Cristian Lupu – director sportiv

Din staff-ul tehnic mai fac parte pentru acest turneu final: Emil Cotenescu – doctor, Ionuţ Petrescu – analist video şi Răzvan Zaharia – psiholog.

Alături de naţionala României va face deplasarea şi conducerea Federaţiei de Minifotbal din România, în frunte cu preşedintele Ioan Onicaş. în Australia, sunt prezenţi şi Attila Takacs – secretar general şi Paul Costaş – vicepreşedinte.

Lotul de 14 jucători deplasat conţine performeri de la competiţiile europene şi naţionale care au avut loc în acest an.

3 – jucători provin de la echipa Nova Vita Târgu Mureş, campioana naţională şi vicecampioana Europei la Rimini, în Italia: Laszlo Klein, Mircea Ungur şi Andrei Balea

8 – jucători provin de la echipa Danco Pro Bucureşti, câştigătoarea Eurocup, la Lignano Sabbiadoro, în Italia: Florin Matache, Şaron Chirică, Mircea Popa, Răzvan Radu, Andrei Cârstea, Toma Vincene, Sebastian Vasile şi Stelian Stancu

2 – jucători provin de la Timişoara, Dragan Paulevici şi Răzvan Plopeanu, campioni naţionali şi europeni în 2018 cu MAV Sports, participanţi şi la ediţia din acest an a Champions League

1 – jucător, Ionuţ Alecu, provine de la Luxury Team Bucureşti, locul 4 la Campionatul Naţional, campioană regională sud-est şi participantă la Eurocup

Antrenorul Virgil Bejenaru a câştigat Campionatul Naţional de la Oradea cu echipa Nova Vita Târgu Mureş şi a fost foarte aproape de câştigarea Ligii Campionilor, 2-2 în finala cu echipa din Ungaria, Airnergy Mad Dogs, meci pierdut apoi la loviturile de la 7 metri.

Directorul tehnic, Tudor Şimon, a câştigat Eurocup cu echipa de club, Danco Pro Bucureşti şi a jucat finala Campionatului Naţional, cu echipa care se numea în vară, Tazmannschaft Bucureşti.

România merge cu un moral excelent la Campionatul Mondial, fiind neînvinsă în cele 3 turnee puternice de pregătire din acest an. La Cupa Continentală din luna martie, din Tunisia, tricolorii au obţinut bronzul, la Cupa Klitschko argintul, ambele turnee nefiind câştigate din cauza golaverajului.

Cel mai recent, la finele lunii august, România a câştigat Cupa Naţiunilor la Brno, în Cehia, luând faţa campioanei mondiale şi europene, Cehia.

Tricolorii se pregătesc joi şi vineri la Buftea, iar sâmbătă la ora 15:30 vor decola spre Perth, via Dubai. Primul meci la Campionatul Mondial este programat marţi, 1 octombrie, contra Nigeriei.

La cele două participări de până acum la Campionatul Mondial, România a ocupat locul 3 în 2015 în SUA şi s-a oprit în faza optimilor de finală, după un meci pierdut la loviturile de la 7 metri, în 2017 în Tunisia.

Campioana mondială en titre este Cehia, iar vicecampioana mondială este Mexic.

Grupa C
România
Liban
Ucraina
Nigeria

Program meciuri România la Campionatul Mondial din Australia:
Marţi, 01.10.2019, Ora 10:30 (ora României), minus 5 ore faţă de ora locală de la Perth (15:30)
România – Nigeria

Joi, 03.10.2019, Ora 15:30 (ora României)
România – Ucraina

Sâmbătă, 05.10.2019, Ora 11:00 (ora României)
România – Liban

Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în faza optimilor de finală.

Campionatul Mondial din Australia este organizat de către Federaţia Mondială de Minifotbal (WMF) în colaborare cu Federaţia Australiană de Minifotbal. România s-a calificat ca urmare a locului 2 ocupat la Campionatul European de anul trecut de la Kiev din Ucraina.

Hai România, hai tricolorii!

Presa Minifotbal
[email protected]