Uncategorized

Echipa României de Canotaj primită la Palatul Victoria

După participarea de prestigiu la Campionatele Europene de seniori 2019, la care România a cucerit 6 medalii și s-a clasat pe locul 4 în Europa, cu echipaje dintre cele mai tinere, echipa României a fost primită de premierul României. Viorica Dăncilă, a primit marți delegația loturilor olimpice de canotaj ale României, condusă de canotoarea Secolului XX, de 8 ori medaliată olimpică, de 5 ori cu aur, Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, alături de care s-au aflat secretarul general al Federației Române de Canotaj, Sandu Pop, antrenoriul federal Dorin Alupei, antrenorul coordonator Antonio Colamonici, medicul Vasile Oșean, componenți ai colectivelor tehnice. A participat ministrul Tineretului și Sportului, Constantin-Bogdan Matei.

Elisabeta Lipă, președintele FR Canotaj, a mulțumit premierului României pentru invitație și pentru momentele plăcute petrecute împreună, reiterând solicitarea canotajului românesc pentru o bază sportivă și o pistă olimpică cu condiții corespunzătoare de pregătire și concurs.
Elisabeta Lipă:

”Vă multumesc pentru această primire, am răspuns cu bucurie invitației lansate de dumneavoastră, pe care am privit-o ca pe o recunoaștere a performanței canotajului românesc și implicit a eforturilor pe care sportivii noștrii, confirmând tradiția, le-au depus pentru a reprezenta cu cinste tricolorul românesc.
Sacrificiile pe care le facem pentru a ne impune în clasamentele europene și mondiale, sunt cea mai concreta dovada a respectului pe care îl purtăm țării noastre, ale cărei culori nu le purtăm doar pe echipament, ci mai ales în suflet.
Pentru mine ca sportiv, imnul care a fost intonat la fiecare medalie de aur cucerită este un motiv de speranță, privind la acești minunați tineri sportivi, care dau tot ce este mai bun din ei, înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo.
Ce frumos ar fi, doamna prim-ministru, ca astăzi, când împreună celebrăm succesul, să le transmitem încurajările noastre pentru Campionatele Mondiale și totodată să le garantăm că vor avea la dispoziție cele mai bune condiții de pregătire, pentru victoriile pe care își doresc să le aducă țării noastre.
Precizez, doamnă prim-ministru, că la sfărșitul lunii august, sportivii noștrii vor participa la Campionatul Mondial de la Linz, Austria, unde vor fi și calificările pentru Jocurile Olimpice de anul viitor.
Ce frumos ar fi doamnă prim-ministru, dacă acești tineri minunați, după îndelungi ani de așteptări, s-ar putea pregăti pe o pistă olimpică la nivelul cerut de competițiile care urmează. Odată ajunși aici, România va putea, doamnă prim-ministru, să și găzduiască acele competiții căștigate de canotorii noștrii pe toate
meridianele lumii.
Avem sportivi de performanță, avem dorință, mai avem nevoie de implicarea dumneavoastră și de aproximativ un an, timp în care se poate realiza o astfel de bază sportivă.”
#Herbalife #Negro2000