Uncategorized

Elevii Liceului cu Program Sportiv Suceava, mesaj pentru căpitanul Marius Cuțuhan aflat în Afganistan cu ,,Șoimii Carpaților”

Printre militarii bistrițeni ai Batalionului 812 Protecția Forței ,,Șoimii Carpaților”, aflați în acest moment în teatrul de operații din Afganistan unde participă la misiunea NATO- Resolute Support, se află și căpitanul Marius Cuțuhan. ,,În anul centenarului am marea onoare de a servi patria din nou în Afganistan alături de camarazii mei din cadrul Companiei 2 Protecția Forței ”Bulldogs”, din postura de comandant de companie” a declarat pentru Armata României, unul dintre căpitanii ,,Șoimilor” care participă la a doua misiune în Afganistan după cea din anul 2014.

Absolvent al Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc și  al Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, căpitanul Marius Cuțuhan a absolvit gimnaziul la Liceul cu Program Sportiv din Suceava, acolo unde a început să practice sportul de performanță, astăzi fiind unul dintre cei mai buni sportivi militari din țară. 

 

Astăzi, foștii profesori de la Liceul cu Pogram Sportiv se mândresc că unul dintre cei mai bravi ofițeri ai Armatei României este absolvent al gimnaziului acestei unități de învățământ și popularizează acest lucru în rândul actualilor elevi pe care-i îndeamnă să-i calce pe urme ofițerului Marius Cuțuhan.

Este și cazul profesorului antrenor Marius Lup, foarte mândru că a pus o cărămidă la temelia succesului sportiv al fostului său elev. pe care-l dă drept exemplu tuturor elevilor de astăzi, astfel că aceștia îl cunosc și îl apreciază pe căpitanul Marius Cuțuhan care primește, prin intermediul ziarului nostru, un emoționant mesaj de la Suceava.

Cristina Rusu