Uncategorized

Elevii români au câștigat 6 medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori

În perioada 7-12 mai 2018, la Belgrad a avut loc a XXXV-a ediție a  Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori. La această competiție, România a fost reprezentată cu succes de o echipă formată din 6 liceeni care au obținut 4 medalii de aur și două medalii de argint, țara noastră ocupând locul I în clasamentul neoficial pe medalii.

Medaliații cu aur la acest concurs sunt: Mircea Ciprian Bonciocat (Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti), Edis Memiș (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța), Mihnea Gabriel Doica  și Leon-Roland Bălan-Tribus, elevi la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București).

Medaliile de argint au fost câștigate de Sergiu-Ionuț Novac (Colegiul Național „C. Brediceanu” din Lugoj) și Ioan-Andrei Nicolae (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București).

Echipa țării noastre a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe (Universitatea din Bucureşti – Facultatea de Matematică şi Informatică) și însoțită de conf. univ. dr. Mihai Chiş (Universitatea de Vest din Timişoara) și Marius Perianu (profesor la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina).

La ediţia  din acest an a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori  au participat echipe din 17 state. Conform regulamentului concursului, fiecare stat participant, cu excepţia celui organizator, are dreptul să înscrie o echipă formată din maximum 6 elevi de liceu, a căror vârstă nu depăşeşte 20 de ani la data desfăşurării competiţiei. Probele concursului constau în  rezolvarea individuală a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră, pe durata a patru ore şi treizeci de minute.

Sursă foto: mae.ro