Uncategorized

Două medalii de aur și două de argint la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale. Elevii români, pregătiți de un profesor și doi studenți foști olimpici internaționali

Elevii români demonstrează că sunt foarte bine pregătiți indiferent de disciplina la care se întrec cu elevi din străinătate. Astfel, în perioada 12-18 august, în capitala Poloniei (Varșovia), patru elevi din România au participat la cea de-a XXV-a ediție a  Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), alături de alți 51 de elevi din 12 state central-europene.
În urma susținerii probelor de concurs, România s-a clasat pe locul I, la egalitate cu țara gazdă, elevii români reușind să obțină două medalii de aur și două medații de argint.  Medaliile de aur au fost cucerite de Costin-Andrei Oncescu (clasa a XII-a/Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung, jud. Argeș) și Alex Tatomir (clasa a XII-a/ Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila), iar cele de argint de  Ioan-Tiberiu Mușat (clasa a IX-a) și Ștefan Constantin-Buliga (clasa a XII-a), ambii elevi ai Colegiului Național „Tudor Vianu” din București.

Lotul României a fost însoțit și coordonat de prof. Adrian Panaete (Colegiul Național „A. T. Laurian” din Botoșani), Alexandru Velea (student la Universitatea din Bucuresti și membru CSAcademy) și Andrei-Costin Constantinescu (student la University of Oxford), amândoi foști olimpici internaționali, multiplu medaliați la competițiile de profil.

De precizat că prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.