Uncategorized

Elevii români cuceresc lumea. Lotul României a obținut patru medalii la Olimpiada Internațională de Geografie

Ieri a luat sfârșit ediția a XVI-a a Olimpiadei Internaționale de Geografie care s-a desfășurat Hong Kong, în perioada 30 iulie-5 august. La această competiție internațională au luat parte aproximativ 190 de elevi din 48 de țări. România a fost reprezentată printr-un lot format din patru elevi selectați în urma rezultatelor obținute la Olimpiada Națională de Geografie.

Ca de obicei, elevii români au dovedit că sunt printre cei mai buni din lume la această olimpiadă. Pregătit la Iași de profesorii Dorin și Mihaela Fiscutean de la Colegiul Național, lotul României a triumfat și la această ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie, obținând o medalie de aur prin elevul Andrei Sandu  (Colegiul Național Iași), două medalii de argint prin elevii Bianca Elena Solomon (Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași) şi Marian-Răzvan Popescu (Colegiul Național „Sfântul Sava” București) și o medalie de bronz prin elevul  Alexandru-Gabriel Chivu (Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” Brăila).

O performanță meritorie care demonstrează, încă o dată, că elevii români excelează la olimpiadele internaționale pe discipline.

C.R.

Sursă foto: Societatea de Geografie din România