Uncategorized

Elisabeta Lipă despre echipele de canotaj: ,,Au arătat că știu să își respecte munca, să își iubească tricolorul și să dea totul pentru onoare”

Fosta multiplă campioană olimpică, Elisabeta Lipă, a transmis echipelor românești de Canotaj un mesaj de bucurie după ziua de ieri, când echipele noastre au reușit o adevărată performanță. Trei medalii de aur, una de argint și una de bronz.

,,În această zi cu totul deosebită pentru sportul nostru, vreau să vă împărtășesc marea mea bucurie și emoție. Mă simt cu adevărat mândră de canotorii și canotoarele din România, care, într-o zi de august, au adus soare în sufletele noastre, ale tuturor românilor, cucerind cinci superbe medalii la Campionatele Europene pentru seniori de la Glasgow, Scoția. Acolo, sub privirile întregului continent, ei au arătat că știu să își respecte munca, să își iubească tricolorul și să dea totul pentru onoare și pentru țara lor, câștigând – în doar prima zi a finelelor – trei medalii de aur (la feminin dublu rame și opt plus unu, precum și la masculin patru rame), o medalie de argint (la feminin patru rame) și una de bronz (la masculin dublu rame). Îi felicit din toată inima și le transmit ceea ce am simțit când am ascultat de trei ori imnul României rasunând la Glasgow: că sunt foarte mândră de ei, de toți. Grație vouă, România este, după prima zi a finalelor, pe locul 1 intre națiunile Europei !”.

Astăzi echipele vor evolua în alte trei finale europene.

,,De asemenea, aș vrea să le urez și sa le transmit mult, mult succes celor care vor lupta și duminică, pentru tricolorul românesc, în alte trei finale europene. Mult succes Gianina și Ionela, să faceți exact ce ați făcut atât de bine în ultima cursă, de vineri, adică să învingeți, pentru că asta este valoarea voastră ! Mult succes și vouă, Johnny și Marian, iar tu, Johnny, să îl ajuți pe Marian ca de ziua lui de naștere să își ofere – și nouă deopotrivă – cel mai frumos cadou, aurul european ! Și nu în ultimul rând, mult succes Cosmin și băieților de lângă tine, din barca de opt, să faceți aidoma fetelor, pentru că puteți și avem încredere în voi !
Mult succces tuturor, felicitări pentru azi și, sper și cred din tot sufletul, și pentru mâine !
Hai România !”, a încheiat Elisabeta Lipă.