DIN TRANSILVANIA, Uncategorized

Emil Boc a fost gazda celei mai titrate echipe din istoria baschetului european

Cea mai titrată echipă din istoria baschetului european joacă în această seară cu U-BT în sala polivalenta din Cluj-Napoca, BT Arena!

Primarul Emil Boc a participat la ceremonia de deschidere și a oferit distincții ambelor echipe din partea comunității clujene.

“Am participat astăzi la ceremonia de primire a echipei de baschet Panathinaikos BC. Renumita echipă din Grecia se află la Cluj-Napoca pentru meciul amical cu U-Banca Transilvania, care se joacă în această seară, de la ora 19.00, la BT Arena – sala polivalentă a Clujului.

Cu acest prilej am oferit distincții, în numele comunității clujene, în semn de apreciere a palmaresului remarcabil de până acum al celor două echipe istorice.

U-BT Cluj-Napoca, fondată în anul 1948, a fost campioană de 5 ori în liga națională de baschet, a câștigat 2 supercupe ale României și 3 cupe naționale.

Panathinaikos B.C., una dintre cele mai vechi echipe de baschet din Europa, a fost campioană de 36 de ori în liga națională a Greciei și a câștigat 18 cupe naționale. De asemenea, a câștigat de 6 ori Euroliga la baschet, fiind singura echipă din Europa cu acestă performanță de la înființarea competiției, și o dată FIBA Intercontinental Cup.

În cadrul evenimentului de la clădirea Casino au participat și au susținut discursuri dl Mircea Cristescu, Vicepreședinte U-Banca Transilvania și dl Papadopoulos Emmanouil, președinte Panathinaikos B.C.

Meciul amical de baschet este organizat de către SportsFestival în parteneriat cu Municipiul Cluj-Napoca, în cadrul programului Cluj-Napoca 2018 – Oraș European al Sportului, cu ocazia oficializării noului nume al Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, BT Arena”, a precizat primarul Clujului.