Uncategorized

EURO U21: România întâlnește Anglia în această seară la Cesena.UPDATE: scor final 4-2 pentru România

de Mihai Sărmășan

Anglia U21 și România U21 se întâlnesc astăzi la Cesena în meciul 2 din faza grupelor. Partida se va disputa la Cesena și va fi arbitrată de Andreas Ekberg, la centru, și de Stefan Hallberg și Mehmet Culum, la linii (toți din Suedia). Arbitru de rezervă este Orel Grinfeld (Israel), iar arbitrii VAR sunt Joao Pinheiro și Luis Godinho (ambii din Portugalia).

România a evoluat senzațional împotriva Croației (4-1), dar a dat și de o echipă care s-a cumințit în mod ciudat în repriza a doua, de parcă a terminat benzina până la pauză. Ai noștri au jucat excelent ca echipă, una echilibrată în toate compartimentele. Greu ca Rădoi să schimbe ceva în primul 11, poate doar Florinel Coman să intre titular în locul lui Ivan, dar asta e o simplă supoziție. Dacă va câștiga acest meci, este foarte probabil ca România să se califice în semifinale cu un egal împotriva Franței. Rădoi spune că va juca la victorie, pe un stadion cu 10.000 de români în tribune, cel puțin așa anticipează FRF!

“Vom ataca din primele minute, nu putem să jucăm la egal, nu avem de ce să facem asta și nici nu e în stilul nostru! Va fi o partidă echilibrată, pentru că se întâlnesc cele mai bune două defensive din campania care tocmai a trecut. Cred că va fi un meci destul de echilibrat, destul de tacticizat. Sper ca la finalul partidei să avem parte de o nouă victorie. Obiectivul nostru este să ne calificăm în semifinale”, a fost ferm Mirel Rădoi la conferința de presă de joi.

Anglia joacă un meci de totul sau nimic după eșecul din ultimele minute cu Franța, 1-2 după 1-0, golul victoriei franceze fiind de fapt un autogol al lui Wan-Bissaka, marcat în minutul 90+5! Englezii au jucat în 10 oameni din minutul 62 după eliminarea lui Choudhury, într-un meci în care “cocoșii” au ratat și două penalty-uri, la 0-0 și l,a 0-1. Antrenorul Adrian Botthroyd a spus că va face modificări în ofensivă, el având la dispoziție multe variante, un lot extrem de valoros. De asemenea, trebuie să-l înlocuiască și pe eliminatul Choudhury.

“Știm ce trebuie să facem și trebuie să o facem. Când am jucat împotriva lor, anul trecut, am fost foarte impresionat de echipă, de forța grupului. Toată lumea vorbea despre Puscaș, Hagi sau Coman ca fiind starurile echipei, dar mie mi-a plăcut cel mai mult forța grupului. Pentru ei e o mare oportunitate să-și consolideze locul de calificare, cred ca ar fi de acord si cu egalul, iar noi trebuie să câștigăm”, a declarat Botthroyd la conferința de presă premergătoare meciului cu România.

Au fost doar patru meciuri între reprezentativele Under 21 ale celor două țări din 2010 încoace, cu un bilanț categoric de partea englezilor: 3 victorii și un egal. Ultima confruntare directă a fost pe 23 martie anul trecut, când britanicii ne-au învins cu 2-1 la ei acasă după ce au avut 2-0 (golul nostru marcat de Costache în minutul 79), într-un meci amical.