Uncategorized

Expoziția de fotografie a Mariei Onofrei Burisuc, un adevărat succes. Peste 5000 lei, donați micuțului Darius Mihalcia

Sala ,,Gavril Scridon” a Bibliotecii Județene ,,George Coșbuc” din municipiul Bistrița s-a umplut joi seara de oameni inimoși veniți să fie alături colegei noastre Maria Onofrei Burisuc, la prima ei expoziție de fotografie, și de micuțul Darius Mihalcia, cel căruia i-a fost donați banii rezultați din vânzarea fotografiilor, în speranța că aceștia îl vor ajuta, cât de puțin, în lupta pe care băiețelul o duce cu o boală ce îi răpește copilăria.

Vizibil emoționată, Maria Onofrei Burisuc a mulțumit publicului prezent la expoziția caritabilă denumită ,,Nostalgii”, dar și familiei sale pentru susținere,  și a vorbit despre povestea din spatele fotografiilor ei, invitând pe cei participanți să admire piesele expoziției și să-și creeze propria lor poveste. Despre calitatea fotografiilor expuse, și despre sentimentele pe care acestea le pot transmite, a vorbit profesorul Iacob Brănișteanu, un împătimit al fotografiei și autor al unor fotografii de colecție, pe care le expune pe rețelele de socializare.

Evenimentul a fost întregit de Maria Matean, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic Infoel Bistrița, câștigătoare a unor importante concursuri de muzică folk, ce a încântat asistența cu trei cântece emoționante. Din partea familiei micuțului Darius, a vorbit tatăl acestuia, Vasile Mihalcia, care a mulțumit celor prezenți pentru gestul de omenie de care au dat dovadă. În urma vânzării fotografiilor și a donațiilor, s-au adunat 5170 lei care au fost donați părinților lui Darius pentru a-i ajuta să acopere o parte a cheltuielilor cu tratamentului fiului. Amfitrionul evenimentului, și unul dintre cei care au susținut-o pe Maria Onofrei în acest demers, a fost colaboratorul publicației noastre, Mihai Sărmășan.

Micuțul Darius, un băiețel vesel, cu un zâmbet minunat, s-a născut la 24 ianuarie 2015, suferind de tetrapareză spastică. El necesită tratamente extrem de costisitoare, pe care familia nu le poate suporta. Darius mai are doi frați, iar singurul care lucrează din familie este tatăl său. Cei care doresc să ajute familia, pot lua legătura cu mama copilului (https://www.facebook.com/aliz.mihalcia)    cu tatăl acestuia https://www.facebook.com/mihalcia.vasile. 

Nu uitați că orice bine făcut, Dumnezeu ți-l întoarce înzecit la nevoie!!

Felicitări Maria pentru succesul expoziției!!