Uncategorized

Expoziție în Piața Unirii din Oradea. ,,Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești”

În această perioadă, la Oradea are loc o expoziție inedită despre Regina Maria. În data de 2 iulie, de la ora 18.30, în Piața Unirii a avut loc vernisajul expoziției Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești, în prezența domnului Nicolae Pepene, directorul Muzeului Județean de Istorie din Brașov, a domnului Lucian Silaghi, directorul Direcției Județene pentru Cultură Bihor, a reprezentanților instituțiilor din oraș și a celorlalți participanți prezenți la eveniment.

Expoziția va putea fi admirată zilnic de publicul larg în Piața Unirii din Oradea, în perioada 2-18 iulie 2018. Expoziția outdoor de fotografie istorică Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești este un demers cultural care își propune să promoveze frumusețea și bogăția tradițiilor și a artei populare românești plecând de la mândria și pasiunea cu care Regina Maria a promovat aceste valori culturale autentice atât prin activitatea sa politică, cât și prin opera culturală. Expoziția cuprinde și o selecție de imagini din ilustrația cărților pentru copii scrise de Regina Maria, lucrări care abundă în desene inspirate din imaginea costumelor tradiționale românești și a obiectelor împodobite cu motive populare.

Regina Maria a României a fost un ambasador irezistibil pentru opinia publică internațională în perioada interbelică, o sursă de inspirație pentru promovarea artei populare românești și motiv de mândrie pentru românii din țară și străinătate.

Până la itinerarea în Piața Unirii din Oradea, expoziția a fost prezentată în Piața Sfatului din Brașov, începând din 18 ianuarie 2018. Pe 17 mai 2018, expoziția a fost vizitată de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române şi Principele Radu.

În Anul Centenarului, expoziția Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești mai urmează să fie itinerată la Râșnov, în cadrul Festivalului de Film și Istorii, și la Muzeul Național Cotroceni.