Expoziții, lansări de carte și concert la Muzeul de Artă Comparată Sângeorz-Băi

,,Profilul artistic al Anei Toma nu poate fi descris cu precizie de nici una dintre vocațiile clasice pe care le admite vocabularul de specialitate – artist, grafician, designer, scenograf? Ea este toate acestea la un loc, și mult mai mult: editor de carte, muzician, manager cultural etc. Creativitatea sa plurivalentă transgresează domeniile în care lucrează, dar menține totodată o amprentă personală inconfundabilă. Felul în care se construiește universul vizual al Anei Toma urmărește relieful unui dialog real cu textele sau cuvintele cărora le răspunde, vizând nu doar o traducere dintr-un limbaj în altul, ci o creație nouă de fiecare dată, prin care mesajul poate fi potențat, și nu ilustrat. Această relație dintre imagine și text generează și o metodă de lucru cu totul specială – instalațiile sale din obiecte, colaje, fotografie, gravură și desen sunt transpuse din lumea lor tactilă în lumea reproductibilă a cărților sau a afișelor, unde se fac vizibile public. De cele mai multe ori, imaginile astfel prelucrate capătă o altă viață, bidimensională, mult mai cunoscută decât cea inițială.

Cu ocazia acestei expoziții, însă, lucrările realizate de Ana cu scopul de a deveni coperte de carte sau ilustrații se arată în totalitate, cuceresc spațiul, își revendică o materialitate „expandată” și pășesc în lumina galeriei de artă. Această dublă viață a lucrărilor Anei le conferă versatilitatea la care mulți artiști aspiră și articularea vizuală la care visează graficienii de azi.” (Diana Marincu)
Vernisaj: 15 iunie, ora 18 la Muzeul de Artă Comparată Sângeorz-Băi din str.Republicii nr.68.
Curator expoziție: Maxim Dumitraș
Prezintă: Ion Barbu
Evenimentul va fi întregit de lansarea volumelor de poezie „E timpul să visăm un măcel”, autor, Ionel Ciupureanu și „Cuticular”, autor Mikós Tamás
Bonus: concert Iarba Fiarelor.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 15 iunie – 10 august 2018.

Fotografia postată de Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud.

 

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.