Uncategorized

Fanii rugby-ului românesc cer demisia conducerii Federației Române de Rugby

Fanii rugby-ului românesc cer demisia conducerii Federației Române de Rugby (FRR). Club 16-Fan Club Rugby România e cel mai cunoscut fan club, care participă activ la toate evenimentele rugby-ului românesc din ţară şi din străinătate. România a fost descalificată de la Cupa Mondială de Rugby 2019, a pierdut un mare antrenor, iar juniorii au avut rezulttate dezastruoase. Iată mesajul, care este şi o petiţie, care circulă online pentru a fi semnată.

“Incompetență, opacitate, lipsa de viziune si risipirea banului public: acestea sunt singurele lucruri prin care s-a remarcat conducerea Federației Române de Rugby (FRR)! România a fost descalificată după ce s-a calificat pe teren la Cupa Mondială de Rugby 2019, dar nimeni nu a asumat vreo responsabilitate, în jumătate de an. Antrenorul francez Thomas Lièvremont, un profesionist respectabil, a plecat după numai trei meciuri la cârma României, din cauza amatorismului federației.
Descalificat de la CM, rămas fără finanțarea de la forul mondial, cu rezultate internationale dezastruoase la nivel de juniori, absent din media, cu una dintre ligile interne desfiintate anul acesta si cu multe echipe de seniori disparute in ultimul timp, cu un numar de echipe de juniori la limita extinctiei, cu un numar de spectatori extrem de redus in competitiile interne si internationale, cu rugbyul feminin, rugbyul in 7, rugbyul amator si cel scolar sau universitar aproape inexistente, cu o imagine internationala puternic afectata, rugbyul românesc se află într-un moment de cumpănă, cel mai greu de dupa al Doilea Razboi Mondial. Conducerea FRR nu este în măsură să identifice și să aplice o strategie de dezvoltare pentru a păstra primul sport care a adus o medalie olimpică României în elita mondială. Este momentul ca să plece! De la Alin Petrache, fost căpitan al Stejarilor, așteptăm să arate că are onoare și să își dea demisia, împreună cu tot Colegiul Director si Biroul Federal. Îi mulțumim pentru realizările din trecut, ca jucător sau conducător, dar în acest moment el conduce rugbyul românesc în prăpastie.
Solicităm FRR sa transparentizeze modul în care s-au cheltuit în ultimii doi ani sumele alocate de la bugetul public pentru reprezentarea României în competițiile internaționale, cine este responsabil pentru descalificarea de la CM si care au fost masurile luate.
Club 16 se alatura dorintei si demersurilor unui numar insemnat de suporteri, fosti sau actuali internationali, antrenori, tehnicieni, manageri si iubitori ai acestui sport in Romania si initiaza aceasta petitie”, e mesajul fanilor de pe pagina de socializare..