Uncategorized

FC Barcelona și Real Madrid se întâlnesc în această seară în semifinalele Cupei Regelui Spaniei

de Mihai Sărmășan

Pe  Camp Nou se intâlnesc FC Barcelona – Real Madrid de la ora 22:00 în semifinalele Cupei Regelui Spaniei, manșa tur. Returul se va disputa pe Estadio Santiago Bernabéu în data de 27 Februarie.  Formația antrenată de Valverde a făcut un pas greșit în ultimul meci de acasă 2-2, însă Valenia lui Marcelino a evoluat foarte bine. Real Madrid se află în cea mai bună formă de la startul acestui sezon, madrilenii își vor juca până la capăt șansa în această competiție.

FC Barcelona a pierdut o singură partidă din acest sezon pe Camp Nou, 3-4 în campionat cu Betis Sevilla. Doar cu Athletic Bilbao și Tottenham catalanii nu au reușit să marcheze măcar două goluri pe propriul teren, în rest au fost victorii destul de convingătoare.  Barcelona a trecut de fiecare dată la scor în meciurile de acasă la această ediție din Cupa Regelui Spaniei, 4-1 cu Leonesa, 3-0 cu Levante și un zdrobitor 6-1 în fața Sevilliei.  Chiar dacă a evoluat și cu multe rezerve mai ales în deplasare la această competiție, când a evoluat în fața proprilor fani Valverde a trimis în teren ce a avut mai bun la dispoziție.

Cupa Regelui este unul dintre obiectivele catalanilor din acest sezon. FC Barcelona a câștigat de 30 de ori această competiție, s-a impus și la ultimele 4 ediții. Barcelona are meciuri în perioada următoare cu Bilbao în deplasare, urmează apoi Real Valladolid și Lyon în Liga Campionilor, un program încărcat însă nu foarte dificil.

Cu siguranță Real Madrid arată mult mai bine acum față de perioada Julen Lopetegui. Formația antrenată de Santiago Solari a început să adune victorii consecutive, 5 în toate competițiile. Real Madrid încearcă să mai câștige și Cupa Regelui, trofeu pe care l-a câștigat ultima oară în sezonul 2014, destul de greu de crezut că un club de talia galacticilor s-a mai impus doar de două ori în această competiție din 1993. Real a trecut în această competiție de Melilla, Leganes și Girona. Împotriva catalanilor din Girona a marcat de 7 ori. Madrilenii au câștigat 19 Cupe ale Regelui în istoria clubului.

Urmează pentru Real Madrid disputa din week-end cu rivala Atletico Madrid, Cholo a pierdut în ultima etapă de campionat la Betis și cu siguranță nu vrea să repete acel rezultat. Realul s-a dovedit o formație redutabilă în ultima perioadă care și-a dominat adversarii, în deplasare are o singură înfrângere în ultimele 8 partide.

În Octombrie Barcelona a câștigat pe Camp Nou cu 5-1 disputa contra marii rivale. Recent catalanii au dominat partidele din El Clasico, ultima oară când Real Madrid a câștigat pe Camp Nou a fost în sezonul 2016 în La Liga, scor 2-1. Au marcat atunci Benzema și Cristiano Ronaldo iar pentru gazde Pique, sezon în care tot Barcelona a câștigat campionatul la 1 punct diferență. Azi va fi a 239-a confruntare directă, Real Madrid s-a impus de 95 de ori, Barcelona de 93, 50 de partide s-au terminat nedecis.

Iată și ultimele 5 confruntări directe din Cupa Regelui Spaniei:

  • 1996. Șaisprezecimi – Barcelona 3-2 Real Madrid. Real Madrid 1-1 Barcelona
  • 2010. Finala – Real Madrid 1-0 Barcelona, meci disputat pe Estadio de Mestalla (Valencia). Scor alb după primele 90 de minute de joc.
  • 2012. Sferturi de finală –  Real Madrid 1-2 Barcelona. Barcelona 1-1 Real Madrid
  • 2013. Semifinala –  Real Madrid 1-1 Barcelona. Barcelona 1-3 Real Madrid
  • 2014. Finala – Real Madrid 2-1 Barcelona, meci disputat pe Estadio de Mestalla (Valencia).