Uncategorized

,,Festivalul Usturoiului-în Ținutul Contelui Dracula”, în acest weekend, în Pasul Bârgăului

În acest weekend, în Pasul Bârgăului (Tihuța) are loc ,,Festivalul Usturoiului-în Ținutul Contelui Dracula”, manifestare tradițională ce are la bază valorificarea mitului celui mai cunoscut vampir, imaginat de scriitorul irlandez Bram Stoker. Potrivit romanului ,,Dracula”, în Pasul Bârgăului trăia, într-un castel impunător,  un conte-vampir rafinat ce stăpânea, de veacuri, Valea Bârgăului. Legendele populare spun că vampirii se tem de usturoi, de unde asocierea celor două elemente și promovarea acestora inclusiv prin festivalul desfășurat în aceste zile în Pasul Bârgăului.

Programul acestei manifestări cuprinde, printre altele, următoarele evenimente:

Sâmbătă, 17 august 2019: Concurs – Cel mai puternic bărbat din Ținutul Contelui Dracula, Concurs de gătit pe bază de usturoi ,,Jurnaliști Chefi”,  Colțul cu amintiri vampirii – concurs cu fotografii de la colțul foto al Festivalului,  Animație cu foc, în apropierea scenei, cu trupa SiriuS, concert Carla’s Dreams și Petrecerea vrăjitoarelor cu DJ ARM.

Duminică, 18 august 2019: Concurs  ,,Cel mai puternic braț din Ținutul Contelui Dracula (skanderberg)”,  Concurs de gătit „Super Chefi în Ţinutul Contelui Dracula”,  Drumul care unește – Traseu de inițiere pe Via Transilvanica, Colțul cu amintiri vampirii – concurs cu fotografii de la colțul foto al Festivalului, spectacol folcloric (începând cu ora 16,45).

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.