Uncategorized

Filmul ,,Maria, Regina României”, din weekend, în cinematografele din țară

Filmul ,,Maria, Regina României”, care a rulat în 24 octombrie, în avanpremieră națională la Bistrița, poate fi văzut în cinematografe din întreaga țară, începând de vineri, 8 noiembrie 2019.

Filmul se bazează pe informațiile din jurnalul Reginei Maria, rolul suveranei fiind jucat de actrița Roxana Lupu care a apărut recent într-un documentar BBC, unde a întruchipat-o pe Regina Elisabeta a II-a. Ceilalți actori sunt români, britanici și francezi, filmările având loc în România (Palatul Cotroceni, Castelul Peleș Calea Victoriei etc) și în Franța.

Regina Maria a fost soția Regelui Ferdinand și Regina României între anii 1914 şi 1927. Născută la 29 octombrie 1875, în comitatul Kent din Anglia, era nepoata Reginei Victoria a Marii Britanii și a Țarului Alexandru al II-lea a Rusiei. A murit la 18 iulie 1938, la Sinaia, nu înainte de a lăsa țării un testament moral, intitulat: ,,Scrisoare adresată Țării și Poporului meu”, în care spune printre altele: ,,De acum inainte nu va voi mai putea trimite niciun semn; dar mai presus de toate, aminteste-ti Poporul meu ca te-am iubit si ca te binecuvantez cu ultima mea suflare”.

Potrivit https://www.historia.ro/, în săptămâna 8-14 noiembrie, filmul rulează în cinematografele din București, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Bistrița, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Focșani, Galați, Iași, Lugoj, Mangalia, Oradea, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Slobozia, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara.