Filmul ,,Maria, Regina României”, din weekend, în cinematografele din țară

Filmul ,,Maria, Regina României”, care a rulat în 24 octombrie, în avanpremieră națională la Bistrița, poate fi văzut în cinematografe din întreaga țară, începând de vineri, 8 noiembrie 2019.

Filmul se bazează pe informațiile din jurnalul Reginei Maria, rolul suveranei fiind jucat de actrița Roxana Lupu care a apărut recent într-un documentar BBC, unde a întruchipat-o pe Regina Elisabeta a II-a. Ceilalți actori sunt români, britanici și francezi, filmările având loc în România (Palatul Cotroceni, Castelul Peleș Calea Victoriei etc) și în Franța.

Regina Maria a fost soția Regelui Ferdinand și Regina României între anii 1914 şi 1927. Născută la 29 octombrie 1875, în comitatul Kent din Anglia, era nepoata Reginei Victoria a Marii Britanii și a Țarului Alexandru al II-lea a Rusiei. A murit la 18 iulie 1938, la Sinaia, nu înainte de a lăsa țării un testament moral, intitulat: ,,Scrisoare adresată Țării și Poporului meu”, în care spune printre altele: ,,De acum inainte nu va voi mai putea trimite niciun semn; dar mai presus de toate, aminteste-ti Poporul meu ca te-am iubit si ca te binecuvantez cu ultima mea suflare”.

Potrivit https://www.historia.ro/, în săptămâna 8-14 noiembrie, filmul rulează în cinematografele din București, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Bistrița, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Focșani, Galați, Iași, Lugoj, Mangalia, Oradea, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Slobozia, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.