Finală între românce la Trofeul Carpați din acest an

de Mihai Sărmășan

Naţionala de handbal feminin a României a învins, vineri, reprezentativa Serbiei, cu scorul de 29-26 (13-15), în a doua partidă a Trofeului Carpaţi, ajuns la cea de-a 50-a ediţie. România B a învins în aceeaşi zi campioana olimpică Rusia, astfel că pentru trofeu vor lupta, sâmbătă, România A şi România B, campioana olimpică en-titre.

În primul meci al zilei, România B a produs surpriza în disputa cu campioana olimpică Rusia, scor 25-24 (11-12).

Sâmbătă, de la ora 16.00, vor evolua învinsele Rusia – Serbia, iar de la 18.30 se vor duela învingătoarele România B – România A, pentru câştigarea trofeului. Trofeul Carpaţi a fost câştigat ultima dată de România în urmă cu cinci ani.

Trofeul Carpaţi este ultimul test pentru echipa României înaintea participării la Campionatul European din Franţa, care va debuta în 29 noiembrie, la Nancy, cu meciul dintre Franţa şi Rusia (ora 22.00, ora României).

Competiţia se desfăşoară în patru oraşe – Nantes, Nancy, Montbéliard şi Brest, cu fazele superioare programate la Nantes şi Nancy, respectiv cu finala la Paris AccorHotels Arena, în 16 decembrie. În total, 47 de meciuri.

Naţionala României va evolua în grupa D, începând cu 1 decembrie, cu Norvegia, Germania şi Cehia.

România va mai fi reprezentată la CE2018 şi de cuplul de arbitre Cristina Năstase şi Simona Raluca Stancu.

 

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.