Uncategorized

Fotbal, Euro U21: România joacă în această seară cu Franța

Franța și România se întâlnesc în această seară de la ora 22.00 la Cesena în ultimul meci cu miză din grupele Euro U21. Ambele au câte 6 puncte și se califică în semifinale cu un rezultat de egalitate. 

Franța are maximum de puncte după două meciuri, dar jocul echipei lui Sylvain Ripoll nu a impresionat. După victoria dramatică în fața Angliei, 2-1, cu ambele goluri marcate în ultimele minute, francezii au bifat un alt succes la limită în fața Croației (1-0). Jocul defensiv al Franței a suferit, iar croații puteau egala în două rânduri. Dacă vrea să câștige grupa, Franța trebuie să învingă România. Ultima participare a francezilor a fost în 2006, când au fost eliminați în semifinale, după prelungiri, de viitoarea campioană, Olanda.

După eliminarea Poloniei, România a rămas marea surpriză de la Euro. La doar a doua participare din istorie, echipa lui Rădoi e lider în grupa C, cu 6 puncte după două meciuri și cu al doilea cel mai bun atac al turneului, 8 goluri, după Germania, care are 9. România a dat câte 4 goluri cu Anglia și Croația, ambele cotate mult mai bine, și are nevoie de un singur punct pentru a se califica în semifinale. La o adică, se poate califica și cu un eșec de dimensiuni

Franța și România s-au întâlnit de 8 ori până acum, iar România nu a câștigat niciun meci. Mai mult, a marcat un singur gol, în 2006, într-un meci terminat 1-1. 4 dintre cele 8 meciuri s-au încheiat la egalitate. Franța a câștigat ultimele două întâlniri.