Uncategorized

Fotbal, Liga Națiunilor: România își joacă ultimul meci din grupă în deplasare împotriva Muntenegrului. UPDATE: Scor final 0-1

de Mihai Sărmășan

În ultimul meci din grupa a treia din Liga C a Ligii Națiunilor, România joacă în această seară începând cu ora 21.45 în deplasare cu Muntenegru, meciul fiind transmis în direct pe PRO TV. România are nevoie de un egal pentru a termina pe locul doi în grupă, iar cu o victorie la cel puțin 2 goluri diferență, coroborată cu alte condiții, putem prinde urna a treia la tragerea la sorți a preliminariilor pentru Euro 2020.

Muntenegru a pierdut la limită, 1-2, meciul din Serbia și a ajuns pe locul trei cu 7 puncte. Victoria este necesară gazdelor pentru a termina pe poziția a doua, de aceea vom vedea un asalt al muntenegrenilor din primul minut. Fără Jovetic, Muntenegru este o echipă modestă, alcătuită din fotbaliști care aleargă, se dăruiesc, dar au realizări puține. Selecționerul Muntenegrului va merge pe acealași 11 din meciul cu Serbia, deoarece nu prea are soluții pe banca de rezerve. Gazdele speră să profite de terenul de la Podgorica, unul mic ca dimensiuni, unde publicul pune o presiune foarte mare și este al 12-lea jucător.

România vine cu un moral bun la Podgorica după victoria clară cu Lituania. Contra l-a debutat pe Ianis Hagi, dar e puțin probabil să-l vedem pe teren și la acest meci, în timp ce George Pușcaș a impresionat prin vivacitatea sa. Contra are bătăi de cap în a alege cei doi atacanți, deoarece Țucudean, Keseru și Pușcaș au arătat o formă foarte bună. Sunt preconizate câteva modificări în primul 11, unele forțate, altele din rațiuni tactice. Romario Benzar s-a accidentat, iar locul său în flancul drept va fi luat de Manea. Răzvan Marin va reintra după suspendarea de o etapă și îi va lua locul lui Anton, în timp ce Mitriță va fi folosit în flancul stâng în locul lui Maxim. Țucudean va intra ca titular, susținut, probabil, de Keseru. România a marcat de 2 ori la Belgrad și De 2 ori în Lituania, ceea ce ne face să credem că ne simțim mai bine în deplasare, unde putem să stăm în defensivă și să lovim pe contraatac.

În tur, scorul a rămas 0-0. În preliminariile pentru CM din Rusia, am pierdut în Muntenegru 0-1 și am remizat la Cluj, 1-1.