DIN TRANSILVANIA, Uncategorized

Generalul Ioan Birișiu, de astăzi, în Armata Cerurilor

A încetat din viață generalul în retragere Ioan Birișiu, unul dintre cei mai cunoscuți veterani de război din județul Bistrița-Năsăud. În 22 iulie ar fi împlinit 96 de ani, dar astăzi a plecat să se înroleze în Armata Cerurilor.

Generalul de brigadă (rtr) Ioan Birișiu s-a născut în localitatea Dobalii de Jos, județul Trei Scauna (Covasna) la 22 iulie1925. În 2019, la împlinirea celor 94 de ani, generalul Birișiu nu a uitat să transmită un mesaj tinerei generații: ,, Vă rog să iubiți România! Eu îmi iubesc patria de 94 de ani și o să o iubesc până la ultima suflare!”

,,Cu adânc regret în suflet vă anunțăm că veteranul de război, general de brigadă (rtr.) Ioan BIRIȘIU a trecut la cele veșnice. Sicriul va fi depus la Capela Evanghelică a municipiului Bistrița. Slujba de priveghi se va desfășura sâmbătă, 29.05.2021, ora 18:30. Funeraliile cu onoruri militare vor avea loc duminică, 30.05.2021, ora 13:30. Dumnezeu să-l odihnească!”, titrează pe pagina de Facebook -Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan” (sursă foto). 

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!