Uncategorized

Gloria Bistrița va juca în grupele Cupei EHF

de Mihai Sărmășan

Federația Europeană de Handbal  a decis astăzi că CS Gloria 2018 va înlocui CSM Corona Brașov în faza grupelor Cupei EHF. Federația europeană a plasat Gloria 2018 în grupa C împreună cu MKS Lublin din Polonia, ÉRD Handball din Ungaria și Odense Håndbold din Danemarca.

Primele meciuri se vor juca în 5 ianuarie 2020. Decizia vine după ce Brașovul a fost suspendat provizoriu de la competițiile EHF și după ce s-a presupus că jucătoarele clubului au participat la o sesiune de terapie cu laser intravenoasă considerată o metodă interzisă în secțiunea M1.3 din Lista interzisă din 2019 a antidopingului mondial Cod.

Horatiu Pasca, antrenor principal CS Gloria 2018 BN: “Decizia EHF este una normală, nu ne-a luat prin surprindere. Noi am fost pregătiți de la începutul sezonului să jucăm în grupele Cupei EHF. Să nu uităm că Gloria este medaliata cu bronz din sezonul precedent al Ligii Florilor. Toate lucrurile decurg firesc, nu ne-am oprit din pregătire, mai ales că jucăm în 29 decembrie în campionat partida restantă cu CS Măgura Cisnădie.
Mă bucur pentru publicul bistrițean care va avea parte de cel puțin încă trei meciuri internaționale la nivel înalt.”

Regulamentele EHF pentru Anti-Doping prevăd că, dacă se constată că mai mult de doi membri ai unei echipe au comis o încălcare a regulilor anti-doping în timpul unei perioade de competiție EHF, organul juridic competent va impune, de asemenea, o sancțiune adecvată clubului.