Uncategorized

Guvernul acordă zile libere de sărbători

Bugetarii vor primi liber în zilele de 24 și 31 decembrie 2018, pentru a se face punte între weekend și liberele legale de Crăciun și Anul Nou, conform declarațiilor premierului României de dinaintea ședinței de azi a Guvernului. Asta ar însemna că salariații de la stat vor beneficia de două minivacanțe de cinci zile consecutive, în acest sens urmând să se adopte azi un proiect de hotărâre.

Guvernul va adopta azi un proiect de hotărâre prin care să stabilească faptul că bugetarii vor sta acasă pe 24 și 31 decembrie 2018, a declarat azi, înaintea ședinței Executivului, premierul Viorica Dăncilă.

Concret, la stat nu se va munci pe 24 și 31 decembrie 2018, zile care pică lunea, fix între weekend și liberele legale de Crăciun și între weekend și liberele legale de Anul Nou. Cel mai probabil, aceste libere suplimentare vor fi recuperate de bugetari în prima lună a anului 2019, fie prin prelungirea zilnică a programului de lucru, fie prin munca în două zile de sâmbătă.

Cele două libere legale de Crăciun pică anul acesta marțea și miercurea, adică pe 25 și 26 decembrie, iar cele două libere legale de Anul Nou pică tot marțea și miercurea, adică pe 1 și 2 ianuarie 2019.

Salariații din sectorul privat vor putea și ei să stea acasă în zilele de 24 și 31 decembrie 2018, însă numai dacă angajatorul ia o decizie internă în acest sens.