Uncategorized

Guvernul Ungariei finanţează cu aproape 6,5 milioane de euro două cluburi de fotbal din România.

Guvernul Ungariei finanţează cu aproape 6,5 milioane de euro echipele Sepsi Sfântu Gheorghe şi Csikszereda Miercurea Ciuc.

Cabinetul condus de Viktor Orban a decis că cele două echipe vor primi câte 3,2 milioane de euro de la Federaţia de Fotbal din Ungaria pentru a-şi desfăşura mai uşor activitatea în fotbalul românesc şi a clădi cluburi cât mai puternice. Fostul internaţional, Ciprian Marica, a reacţionat foarte dur, dar totodată a lăudat decizia guvernului maghiar

“Un guvern străin isi crește fotbaliștii in inima României! Bravo lor! Noi am pustiit tot! Am distrus cluburi, branduri, baze sportive, terenuri, stadioane, săli! Am pus biruri, am pus piedici de toate felurile celor care au încercat să mai facă ceva! Aproape ca am ras de pe suprafața țării urmele unui fenomen social, de la bază la vârf! Străinii construiesc însă la noi în țară. Fac baze sportive, educație sportiva, vor crește la noi fotbaliști pentru țările lor! Ne mai mira? Am înstrăinat pământul, apa, gazele, tot ce se putea! Vom înstrăina și aerul, dacă va fi posibil. Felicitări guvernului maghiar pentru sprijinul acordat sportului. La noi, un fenomen social care aducea atâta bucurie românilor a fost ajutat sa dispară. Fotbalul, sportul in totalitate! Vorbesc despre fotbal pentru ca mie mi-a dat educație, prieteni, bunăstare materială si putea da asta multor români. Fotbalul m-a făcut ceea ce sunt acum. Si acum ma doare inima sa vad cum alții construiesc si noi distrugem! Până când?”, a precizat fostul fotbalist pe pagina sa de socializare.