Uncategorized

Handbal feminin, Liga Florilor: CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud se impune cu scorul de 22-19 în fața lui Minaur Baia Mare. VIDEO Horațiu Pașca și Costică Buceschi

de Mihai Sărmășan

Handbalistele de la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud au câștigat sâmbătă cu scorul de 22-19 partida disputată pe teren propriu în fața lui CS Minaur Baia-Mare, în etapa a-8-a din Liga Florilor. La pauză, tabela de marcaj a arătat 9-11 în favoarea băimărencelor.

Partida a fost una foarte echilibrată, echipa bistrițeană care a avut-o pe Andreea Tetean cea mai bună jucătoare a meciului, reușind să se desprindă pe finalul jocului, asta datorită și unor greșeli făcute de maramureșence mai ales în repriza a doua a meciului,

Au adus victoria pentru CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud: Andreea Tetean (5), Oana Țiplea (5), Szilvia Szabo (4), Magdalena Paraschiv (3), Almudena Rodriguez (2), Nicoleta Dincă (2), Valentina Ardean Elisei (1). În poartă, Ana Maria Măzăreanu a salvat 12 aruncări trimise de băimărence pe poarta Gloriei ( 38 %).

După acest meci, Horațiu Pașca, antrenorul principal al bistrițencelor, a declarat pentru pagina oficială de Facebook a clubului: ”Suntem la a treia victorie consecutivă. Ceea ce am câștigat astăzi nu sunt neapărat trei puncte ci faptul că am avut puterea să revenim, chiar dacă jocul nostru nu a strălucit astazi. Mă îngrijorează starea de sănătate a Laurei Pristăvița. Mergem cu un moral bun săptămâna viitoare la Zalău.

La finalui jocului, antrenorul oaspetelor, Costică Buceschi, a făcut o declarație pentru publicația noastră NotaBN în care ne-a spus: “A fost un meci care s-a jucat cu o tensiune de la început până la sfârșit, un joc în care în multe momente l-am dominat. Fetele mele au jucat bine, dar am avut și căderi inexplicabile, care ne-au costat goluri, dar una peste alta vreau să felicităm echipa din Bistrița pentru victorie. Pentru ultimele două meciuri rămase anul acesta, îmi propun să le câștigăm pe amândouă, dar va fi foarte greu. Obiectivul nostru la final de campionat este clasarea deasupra liniei care duce la baraj, încercând să formăm o echipă competitivă pentru sezonul următor cu un nucleu de jucătoare pe care să le păstrăm și la anul.

E a treia victorie consecutivă pentru Gloria 2018, după 22-19 cu SCM Craiova și 29-27 cu Gloria Buzău. În următoarele două etape, ultimele înaintea întreruperii campionatului cauzate de desfășurarea Campionatului European de handbal feminin, formația noastră va juca în deplasare la HC Zalău și acasă cu campioana sezonului trecut CSM București.

sursa foto: Facebook CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud