Uncategorized

Handbal feminin, Liga Florilor: CS Gloria 2018 pierde pe teren propriu cu ultima clasată Dunărea Brăila

de Mihai Sărmășan

După victoria obținută etapa trecută la Galați, CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a pierdut în această seară pe teren propriu cu HC Dunărea Brăila, scor 22-26 (13-11). Cu un joc foarte slab în faza de apărare, echipa bistrițeană a pierdut în repriza a doua avantajul celor două goluri avute la pauză.

Extrema stângă a oaspetelor, Alina Vătu, a făcut practic ce a vrut cu defensiva noastră, marcând nu mai puțin de 13 goluri, record personal al său de-a lungul carierei într-un meci oficial, fiind practic cea mai bună handbalistă de pe teren.

Au marcat pentru echipa bistrițeană: Valentina Ardean Elisei (9), Andreea Tetean (3), Magdalena Paraschiv (3), Laura Pristăvița (2), Szilvia Szabo (2), Nicoleta Dincă (1), Teodora Bloj (1), Daniela Rațiu (1).În poartă, Ana Maria Măzăreanu a salvat patru mingi trimise de brăilence pe poarta sa iar Cristina Sîntămărean un gol.

La finalul jocului, Horațiu Pașca, antrenorul principal al  CS Gloria 2018 a declarat pentru pagina oficială de Facebook a clubului: ”Din păcate de ce ne-am temut mai tare nu am scăpat. Nu am reușit să ne echilibram după deplasarea de la Galați. Trebuie să ne digerăm repede frustrările și să o luăm de la capăt. Avem o săptămână la dispoziție să pregătim meciul cu Vâlcea. Vă promit că vom merge să jucăm cel mai bun handbal de care suntem noi în stare la momentul acesta.”

În exclusivitate pentru publicația noastră Nota BN, antrenorul lui HC Dunărea Brăila, ne-a declarat: “Am sperat să facem un joc bun, sunt bucuros pentru victorie și îmi felicit toată echipapentru dăruirea de care a dat dovadă. Cred că apărarea noastră a făcut diferența și faptul că am avut mai multă liniște în atac. Obiectivul nostru principal la finalul campionatului rămâne salvarea de la retrogradare.”

Tot pentru Nota BN, extrema stângă a oaspetelor, Alina Vătu, cea mai bună jucătoare a partidei și marcatoare a 13 goluri a declarat: “A fost un meci foarte greu pentru noi, a fost ca o descătușare, ne-am dorit foarte mult victoria, după o serie de înfrângeri, demonstrând că putem fi o adevărată echipă. Dacă astăzi am marcat 13 goluri, până acum cel mai mult într-o partidă oficială, am făcut-o de 12 ori, într-un meci cu Măgura Cisnădie. Mă bucur că reușitele mele au dus echipa la victorie iar pe viitor sper din toată inima să jucăm din ce în ce mai bine, azi am arătat că putem, fiind prietene pe teren și dând dovadă de colectivitate.”

Pentru CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, umează etapa viitoare depasarea de la HCM Râmnicu-Vâlcea, liderul la zi al Ligii Florilor.

sursa foto: CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud