Uncategorized

Handbal feminin, Liga Florilor: Înfrângere usturătoare pentru CS Gloria 2018, scor 18-36, în fața campioanei CSM București. VIDEO Cristina Neagu, Paula Ungureanu și Horațiu Pașca

de Mihai Sărmășan

Handbalistele de la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud au pierdut miercuri seara în fața tigroaicelor de la CSM București, campioana României, cu sorul de 18-36, după ce la pauză tabela de marcaj a arătat scorul de 8-17.

Parcă prea timorate încă de la începutul jocului, bistrițencele au avut un joc lipsit de viziune, iar lucrul acesta s-a văzut și în rezultatul de pe tabelă. Cu o Paula Ungureanu în zi de excepție, apărând foarte bine,inclusiv aruncări de la 7 metri, echipa din capitală nu a avut niciun fel de probleme, jocul părând pentru bucureștence un antrenament cu public.

Au marcat pentru CS Gloria 2018: Nicoleta Dinca (5),Valentina Ardean Elisei (4), Almudena Rodriguez (2), Teodora Bloj (2), Daniela Rațiu (2), Daniela Todor (1), Oana Țiplea (1), Bianca Zegrean (1). În poartă, Ana Maria Măzăreanu a salvat 6 din cele 32 de mingi trimise de bucureștence pe poarta Gloriei 2018 ( 18 %) iar Ana Maria Inculeț o minge din 11 (9%).

”Este nepermis să ratezi atât de mult în situații de unu la unu, ca dovadă diferența de scor. Am început relativ bine, apoi jocul s-a rupt. Am ratat trei – patru situatii de unu la unu cu portarul și de acolo totul s-a simplificat pentru CSM București. Am de făcut niște analize serioase în iarna asta” a declarat la finalul jocului pentru pagina oficială de Facebook a clubului, Horațiu Pașca, antrenor principal CS Gloria 2018 Bistrița – Năsăud.

Jucătoarea echipei naționale a României, Cristina Neagu a declarat la capătul partidei: „Deocamdată după această victorie rămânem pe locul doi în campionat. Pentru noi important e să legăm victoriile, iar pentru ultimul meci de duminică din Liga Campionilor, ne dorim să ne recuperăm cât mai repede și să jucăm bine. Victoria de azi a veni ca urmare a unui joc foarte bun prestat de noi. Câștigând la Ferencvaros, suntem într-o postură favorabilă, după niște meciuri mai puțin bune, iar duminicâ ne dorim să câștigăm ultimul meci, după care urmează echipa națională și alte lucruri.”

Intr-o declarație pentru publicația noastră Nota BN, Paula Ungureanu, cea mai bună jucătoare a meciului, aceasta a spus: „A fost o partidă frumoasă pentru un public minunat. Aici la Bistrița întotdeauna ați avut o galerie minunată, iar noi ne-am bucurat din plin de acest meci. Pentru noi urmează un ultim meci în Liga Campionilor, după care vom avea o binemeritată pauză, pentru că am avut un debut de sezon foarte greu și de abia așteptăm acest lucru. Obiectivul nostru este clar câștigarea campionatului, iar echipei naționale pentru CE ce se apropie îi doresc multă baftă din inimă și fetelor să fie cele mai tari.”

foto: Maria Onofrei Burisuc