Harvard omagiază ziua femeii cu o expoziție de fotografie cu portretele celor 21 de femei care și-au adus aportul în justiție

Harvard omagiază ziua femeii cu o expoziție de fotografie cu portretele celor 21 de femei care și-au adus aportul în justiție. Printre ele și fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi.

Studenții și profesorii Harvard au alcătuit o listă a femeilor din întreaga lume, cu contribuții importante în domeniile dreptului și politicii. Sunt nume ca Sudha Bharadwaj (activistă pentru drepturile omului în India), Sarah Leah Whitson (director în Human Rights Watch), Stacey Abrams (politician din SUA), Gloria Allred (avocată specializată în drepturile femeilor), Monica Bell (profesor de drept), Allegra Love (avocată specializată în drepturile imigranților).

„Sunt voci puternice în domeniile lor, indiferent dacă sunt într-o sală de judecată, de clasă sau mărșăluiesc pe străzi”.

Laura Codruța Kövesi a ocupat funcția de procuror șef al DNA din 2013 până în 9 iulie 2018. Înainte de această funcție, Kövesi a fost procuror la Sibiu și procuror general al României.

La data numirii, în 2006, Kövesi a fost prima femeie și cel mai tânăr procuror general din istoria României.

În prezent este în cursa pentru ocuparea funcției de procuror-şef european.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.