Uncategorized

Iarna în Delta Dunării

Delta Dunării, cel mai nou pământ al țării, este fascinantă chiar și în timpul iernii când suprafața acesteia se împodobește cu mantia argintie a iernii. Potrivit portalului sosdelta, în sezonul rece în deltă se pot observa specii de păsări ce se află aici doar pe timpul iernii, în special rațe și gâște: rața catifelată, rața cu ciuf, rața mică, gârlița mare și mică sau chiar gâsca cu gât roșu – o specie aflată pe cale de dispariție, întâlnită în țara noastră doar în perioada noiembrie-martie.

Se pot admira, de asemenea, răpitoarele ce urmăresc stolurile de rațe și gâște: codalbi, acvile țipătoare sau ereți de stuf, dar pelicanii creți care rămân aici în sezonul rece, iarna este perioada cea mai bună în care pot fi observați și în care își îmbracă ,,penajul de nuntă”, masculii având penele crețe foarte numeroase și lungi, iar coloritul ciocului și al gușii este foarte accentuat.

Așadar. Delta Dunării oferă și iarna peisaje fascinante, cu copaci îmbrăcați în chiciură și lacuri înghețate. De asemenea, cei care poposesc în deltă pot pescui la copcă sau pot practica patinajul pe lacurile sau canalele înghețate.

Sursă foto: facebook

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Soare
Soare
8°C
Vânt: 4 km/h VSV