Uncategorized

Imagini cu o marmotă din Parcul Național Retezat. VIDEO

Alte imagini cu o marmotă în Parcul Național Retezat, filmate de angajații Romsilva, Ioan Dajulesc și Alin Dajulesc, specialiștii Romsilva care monitorizează fauna din parc.

Marmotă în Parcul Național Retezat din cadrul Romsilva

Alte imagini cu o marmotă în Parcul Național Retezat, filmate de colegii noștri Ioan Dajulesc și Alin Dajulesc specialiștii Romsilva care monitorizează fauna din parc.În Europa, marmota trăiește în zonele muntoase din Alpi, Pirinei, Tatra și Carpații din România. În țara noastră își extinde permanent arealul. Marmotele sunt mamifere rozătoare din familia sciuride, de talie mare, având o lungime de până la 60 de centimetri și o greutate de până la 7 kilograme. Au un corp greoi, cu membre scurte, din acest motiv au adăposturile lângă sursele de hrană. Își sapă adăposturi cu mai multe intrări, cu o structură complicată, cu galerii adânci, de vară și de iarnă, când hibernează, pentru colonii întregi. Marmotele se hrănesc cu graminee, buruieni, rădăcini și, ocazional, insecte. Parcul Național Retezat National Park, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara. Parcul are o suprafață de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare fiind în zone de protecție strictă sau integrală. Parcul Național Retezat asigură un echilibru al faunei, existând carnivore mari, precum ursul, lupul sau râsul, dar și animale erbivore, între care capra neagră, cerbul, căprioara sau mistrețul.Aici trăiesc 185 de specii de păsări și pot fi găsite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice. Pe raza parcului sunt 80 de lacuri și tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din țară, și Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România.*****Marmots in Retezat National Park in #Romania#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #AriiProtejate #Retezat #Păduri #fauna #silvicultură #marmot

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Joi, 26 iulie 2018

În Europa, marmota trăiește în zonele muntoase din Alpi, Pirinei, Tatra și Carpații din România. În țara noastră își extinde permanent arealul.

Marmotele sunt mamifere rozătoare din familia sciuride, de talie mare, având o lungime de până la 60 de centimetri și o greutate de până la 7 kilograme. Au un corp greoi, cu membre scurte, din acest motiv au adăposturile lângă sursele de hrană.

Își sapă adăposturi cu mai multe intrări, cu o structură complicată, cu galerii adânci, de vară și de iarnă, când hibernează, pentru colonii întregi. Marmotele se hrănesc cu graminee, buruieni, rădăcini și, ocazional, insecte.

VREMEA

Cluj-Napoca Cluj Romania
Predominant însorit
Predominant însorit
10°C
Vânt: 4 km/h E