Uncategorized

Imagini de o frumusețe rară în Parcul Natural Putna. VIDEO

Imagini de o frumusețe rară, cu un cerb într-un ,,prim-plan” filmat într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea, în care se poate observa cum acesta se hrănește în liniște la câțiva metri de camera de monitorizare a faunei, montată de specialiștii Romsilva.
Cerbii trăiesc în libertate până la 18-20 de ani și ating o greutate de până la 300 de kilograme.

Coarnele le ,,leapădă” la începutul primăverii și le cresc la loc vara și toamna, până în perioada boncănitului, când cerbii se luptă între ei pentru supremația cârdurilor de ciute.

Cerb frumos în Parcul Natural Putna Vrancea din cadrul Romsilva

Imagini de o frumusețe rară, cu un cerb într-un ”prim-plan” filmat într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea, în care se poate observa cum acesta se hrănește în liniște la câțiva metri de camera de monitorizare a faunei, montată de specialiștii Romsilva. Cerbul este un animal erbivor, adaptat zonelor montane cu păduri întinse, unde găsește condiții de hrană și adăpost, dar poate fi regăsit și în zonele de deal. În ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie. Cerbii trăiesc în libertate până la 18-20 de ani și ating o greutate de până la 300 de kilograme.Coarnele le ”leapădă” la începutul primăverii și le cresc la loc vara și toamna, până în perioada boncănitului, când cerbii se luptă între ei pentru supremația cârdurilor de ciute. Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva. Este situat în sud-estul țării, în județul #Vrancea, și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt #păduri*****Beautifiul red stag in Putna Vrancea Natural Park, in Vrancea county, #Romania#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #Faună #wildlife #România #nature #Putna #Vrancea

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Miercuri, 1 august 2018