Uncategorized

Imagini extraordinare cu capre negre care se hrănesc în condiţii dificile. Video

Imagini extraordinare cu mai multe capre negre hrănindu-se iarna, în condiții dificile, în Parcul National Piatra Craiului, filmate de colegul nostru Mircea Vergheleț.

În iernile grele, cu multă zăpadă, caprele negre coboară în zone mai joase, unde prefer versanții înclinați, cu stâncărie, de pe care cade zăpada. Aici găsesc hrana și se adăpostesc de prădători, în special râșii.

Iarba uscată este ușor descoperită de sub stratul de zăpadă, în aceste zone caprele negre găsind și mușchi, licheni sau cetină de molid.

Râșii atacă de obicei caprele negre când acestea se aventurează în zonele inferioare ale văilor, unde stratul gros de zăpadă le îngreunează deplasarea.

Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii.

Capre negre se hrănesc în Parcul Național Piatra Craiului din cadrul Romsilva

Imagini extraordinare cu mai multe capre negre hrănindu-se iarna, în condiții dificile, în Parcul National Piatra Craiului, filmate de colegul nostru Mircea Vergheleț.În iernile grele, cu multă zăpadă, caprele negre coboară în zone mai joase, unde prefer versanții înclinați, cu stâncărie, de pe care cade zăpada. Aici găsesc hrana și se adăpostesc de prădători, în special râșii. Iarba uscată este ușor descoperită de sub stratul de zăpadă, în aceste zone caprele negre găsind și mușchi, licheni sau cetină de molid. Râșii atacă de obicei caprele negre când acestea se aventurează în zonele inferioare ale văilor, unde stratul gros de zăpadă le îngreunează deplasarea. Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii.Parcul Național Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele #Brașov și #Argeș, din care 10.860 de hectare păduri. Parcul are o zonă de protecție de aproape 5.800 de hectare.Credit video: Mircea Verghelet, Parcul Național Piatra Craiului*****Chamois feeding in Piatra Craiului National Park, #Romania#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #PiatraCraiului #România

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Joi, 10 ianuarie 2019