Uncategorized

Imagini frumoase cu o turmă impresionantă de zimbri în libertate în mișcare în Parcul Natural Vânători Neamț. VIDEO

de Mihai Sărmășan

Imaginile au fost filmate de specialiștii parcului în științele viețiii, zimbrii în libertate fiind permanent monitorizați de angajații Romsilva.

Zimbrul a fost reintrodus în fauna României după două secole de dispariție, primele exemplare fiind aduse în țară în 1958. În urmă cu șapte ani, specialiștii Romsilva din cadrul Parcului Natural Vânători Neamț au eliberat primii zimbri în natură, în prezent numărul acestora crescând la 38 de exemplare, 14 dintre aceștia fiind născuți în libertate.

În ultimii ani, arealul turmelor de zimbri în libertate s-a extins la peste 40.000 de hectare. Tot în Parcul Natural Vânători Neamț mai sunt 16 exemplare de zimbru în semilibertate și 7 în captivitate.

După o selecție riguroasă și o perioadă de acomodare, în fiecare an sunt eliberate în natură alte exemplare de zimbri.

Parcul natural, inclus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate.

Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la #Bucșani #Hațeg și #VânătoriNeamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

Credit video: Razvan-Florian Deju, Parcul Natural Vânători Neamț