Uncategorized

Imagini impresionante cu o turmă de zimbri în nămeții din pădurile Parcului Natural Vânători Neamț. VIDEO

Imagini filmate de angajatul Romsilva, Lică Balmoj, ranger în cadrul parcului, în timpul monitorizării turmelor de zimbri în libertate din Parcul Natural Vanatori Neamt.

Zimbrii au dispărut din fauna țării timp de peste 200 de ani, până în 1958, când au fost aduse în România câteva exemplare.

Acum șase ani, specialiștii Romsilva din cadrul Parcului Natural Vânători Neamț au eliberat în natură primele exemplare de zimbru, iar în prezent, numărul acestora a crescut la 38 de exemplare, inclusiv 14 zimbri născuți în libertate.

Turmele de zimbri liberi și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare.

Specialiștii Romsilva eliberează noi exemplare de zimbru în fiecare an, în urma unui proces îndelungat de selecție și acomodare.

Parcul natural, inclus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate.

Zimbri în libertate în nămeții dintr-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamț din cadrul Romsilva

Imagini impresionante cu o turmă de zimbri în nămeții din pădurile Parcului Natural Vânători Neamț.Aceste imagini au fost filmate de colegul nostru Lică Balmoj, ranger în cadrul parcului, în timpul monitorizării turmelor de zimbri în libertate din Parcul Natural Vanatori NeamtZimbrii au dispărut din fauna țării timp de peste 200 de ani, până în 1958, când au fost aduse în România câteva exemplare. Acum șase ani, specialiștii Romsilva din cadrul Parcului Natural Vânători Neamț au eliberat în natură primele exemplare de zimbru, iar în prezent, numărul acestora a crescut la 38 de exemplare, inclusiv 14 zimbri născuți în libertate. Turmele de zimbri liberi și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare. Specialiștii Romsilva eliberează noi exemplare de zimbru în fiecare an, în urma unui proces îndelungat de selecție și acomodare.Parcul natural, inclus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate.Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versanul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului. Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la #Bucșani #Hațeg și #VânătoriNeamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare. credit video: Lică Balmoj, Parcul Natural Vânători Neamț***** European Bisons in snow in forest at Vânători Neamț Natural Park, in #Romania. European Bison was reintroduced in Romania in 1958 and six years ago, the first Europen Bisons were released in nature at Vânători Park Natural Park. At this moment there are 36 European Bisons at large, including 12 born free. National Forest Administration – Romsilva manages three European Bison cores, at Bucșani, Hațeg and Vânători Neamț, with more than 100 European Bisons. #DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor#Păduri #Silvicultură #România #Natură #Forests #Bison #EuropeanBison #wildlife

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Joi, 20 decembrie 2018