Uncategorized

Imagini impresionante cu o turmă de zimbri în nămeții din pădurile Parcului Natural Vânători Neamț. VIDEO

Imagini filmate de angajatul Romsilva, Lică Balmoj, ranger în cadrul parcului, în timpul monitorizării turmelor de zimbri în libertate din Parcul Natural Vanatori Neamt.

Zimbrii au dispărut din fauna țării timp de peste 200 de ani, până în 1958, când au fost aduse în România câteva exemplare.

Acum șase ani, specialiștii Romsilva din cadrul Parcului Natural Vânători Neamț au eliberat în natură primele exemplare de zimbru, iar în prezent, numărul acestora a crescut la 38 de exemplare, inclusiv 14 zimbri născuți în libertate.

Turmele de zimbri liberi și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare.

Specialiștii Romsilva eliberează noi exemplare de zimbru în fiecare an, în urma unui proces îndelungat de selecție și acomodare.

Parcul natural, inclus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate.