Uncategorized

Imagini rare cu capre negre în Munții Bucegi

Noi imagini frumoase cu iezi și capră neagră într-o pădure din Parcul Natural Bucegi, într-o filmare realizată de aproape de Valentin Bălan, angajat Romsilva.

Iezi și capre negre în Parcul Natural Bucegi din cadrul Romsilva

Noi imagini frumoase cu iezi și capră neagră într-o pădure din Parcul Natural Bucegi, într-o filmare realizată de aproape de colegul nostrum Valentin Bălan.Specialiștii Romsilva estimează o populație de aproximativ 500 de capre negre în Parcul Natural Bucegi, România având una dintre cele mai dezvoltate populații de capră neagră din Europa, de aproximativ 7.000 de exemplare.Capra Neagră este răspândită în mai multe regiuni ale Europei, având habitatul în zonele montane, stâncoase . Având musculatura foarte dezvoltată și copite despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zonele alipine, stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Are o înălțime de până la 130 de centimetri și o greutate de până la 50 de kilograme, putând trăi până la 20 de ani. Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp.Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt #păduri.Credit video: Valentin Bălan*****Chamois and chamois cubs in Bucegi Natural Park, in #Romania#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #România #Chamois #Faună #wildlife #Bucegi

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Miercuri, 18 iulie 2018

Specialiștii Romsilva estimează o populație de aproximativ 500 de capre negre în Parcul Natural Bucegi, România având una dintre cele mai dezvoltate populații de capră neagră din Europa, de aproximativ 7.000 de exemplare.

Capra Neagră este răspândită în mai multe regiuni ale Europei și trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp.

Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.

Credit video: Valentin Bălan